Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, συνταγή για μια δροσερή και αφράτη τάρτα με 4 μόνο υλικά, με τραγανή μπισκοτένια βάση και ανάλαφρη γέμιση, για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ή για επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα επιλογής σας (Πτι μπέρ ή Μιράντα ή και Digestive)
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
2 γιαούρτια (200 γρ. το ένα) με γεύση κεράσι ή φράουλα (ή άλλη επιλογής σας)
240 γρ. έτοιμη σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου βάσης 22 εκ.
Για τη μπισκοτένια βάση: Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη (σαν τριμμένη φρυγανιά), προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στη ταρτιέρα ή στο ταψάκι και στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το, στη βάση του ταψιού και στα τοιχώματα της ταρτιέρας ή του ταψιού σε ύψος 2 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει για 10 λ.
Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ, βάζετε τα 2 γιαούρτια σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε δυνατά με σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει. Την απολαμβάνετε σκέτη ή προαιρετικά, γαρνιρισμένη με φρέσκα φρούτα, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.
Tip: Αν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε στο γιαούρτι, μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα