Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα με βάση γεμιστών σοκολατένιων μπισκότων, γέμιση καραμέλας και γαρνίρισμα γλάσου σοκολάτας γαρνιρισμένο με καρύδια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
200 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση καραμέλας:
1 κουτί [397 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο κρύο σε μικρά κομματάκια
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
50 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C, βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και λιώνετε το βούτυρο. Μεταφέρετε σε μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο, τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και τα στρώνετε στη βάση του ταψιού. Πιέζετε ελαφρώς και ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το ταψάκι στο ψυγείο να σφίξει.
Για τη γέμιση καραμέλας: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και τη ζάχαρη και το βούτυρο. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 8-10 λ έως ότου πήξει το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε για 12 λ μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και το απλώνετε πάνω από τη καραμέλα. Πασπαλίζετε με τα χοντροκομένα καρύδια, τα πιέζετε ελαφρώς στη σοκολάτα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο 4 περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα