Το πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου έχει αυτήν την αψάδα του λεμονιού που σε συνδιασμό με την κρεμώδη αίσθηση, συνθέτουν μια απόλαυση για ιδιαίτερους ουρανίσκους.
Για το μπισκοτογλυκό θα χρειαστείτε:
περίπου 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
300 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
380 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
7 κ.σ. γάλα
ξύσμα από lime
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό λεμόνι κι αφήνετε στην άκρη.
Ποτιζετε τα σαβαγιάρ με γάλα. Αφού καλύψετε ένα μακρόστενο παραλληλόγραμμο ταψί με πλαστική μεμβράνη, απλώνετε μια στρώση από βρεγμένα μπισκότα και από πάνω μια λεπτή στρώση κρέμας λεμονιού.
Κατ’ αυτό τον τρόπο συνεχίζετε βάζοντας μπισκότα και κρέμα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κρέμα.
Απλώστε ξύσμα λεμονιού μόλις τελειώσετε και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα