Close

Πανεύκολος κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας.Μέσα στην γλύκα!

Πανεύκολος κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας.Μέσα στην γλύκα!

Πανεύκολος κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας.Μέσα στην γλύκα! Το απόλυτο μωσαϊκό.

Ο κορμός σοκολάτας αρέσει σε όλους μας. Είναι μια ένοχη απόλαυση που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πούμε “όχι” όταν αποφασίσουν να μας κεράσουν ένα κομμάτι. Όταν ο κορμός σοκολάτας έχει και επικάλυψη καραμέλας, τότε σίγουρα δε θα αρκεστούμε μόνο σε ένα κομμάτι.

Η σημερινή μας συνταγή είναι από τις πιο νόστιμες που έχουμε δοκιμάσει. Ο κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλα, φτιάχτηκε και από τα χεράκια μας λίγες μέρες πριν και έφυγε μόλις σε μια μέρα. Δεν γινόταν λοιπόν να μην την μοιραστούμε και μαζί σας. Δείτε την συνταγή παρακάτω:

κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας : Εκτέλεση

Αρχικά σπάμε τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο, αφήνοντας το να κρυώσει λίγο. Αφού κρυώσει λίγο το ανακατεύουμε καλά με το ζαχαρούχο γάλα. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια και το κονιάκ. Για το τέλος αφήνουμε τα μπισκότα.

Δείτε ακόμα Λαχταριστός σοκολατένιος κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας!

Μοιράζουμε στα δύο το μείγμα μας και το βάζουμε σε δύο ξεχωριστές λαδόκολλες. Το ρολάρουμε και του δίνουμε σχήμα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8 ώρες τουλάχιστον και μετά αν θέλουμε, βάζουμε από πάνω ότι επικάλυψη μας αρέσει.

Για την επικάλυψη

Κρατάμε δύο κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε σε μπρίκι μαζί με ένα φλιτζανάκι του καφέ κρέμα γάλακτος. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και το ζεσταίνουμε λίγο, έτσι ώστε να γίνει μια κρέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανακατεύουμε το μείγμα μας διαρκώς για να μην κολλήσει.

Όταν βγάλουμε από την κατάψυξη τον κορμό σοκολάτας, ρίχνουμε από πάνω την επικάλυψη και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε με τον καφέ ή με μερικές μπάλες παγωτό. Για να το σερβίρουμε, πρέπει να το βγάλουμε από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν, για να μπορέσουμε να το κόψουμε.

Tips

Ότι περισσέψει το τυλίγουμε και πάλι σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο αλλά όχι πολύ σφιχτά για να μην χαλάσει το γλάσο. Το βάζουμε σε ένα πιάτο ή σε έναν δίσκο και το διατηρούμε στην κατάψυξη.

κορμός σοκολάτας με επικάλυψη καραμέλας.Μέσα στην γλύκα! Το απόλυτο μωσαϊκό. 

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ‘Αννα Αννούλα‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr