Υλικά συνταγής
6 φύλλα κρούστας
300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε σκεύος με κάπως ψηλά τοιχώματα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το τυρί-κρέμα, το μοοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε άμεσα απ’ τη φωτιά.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κατά μήκος). Τα αλείφετε με λάδι. Βάζετε στην άκρη από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνετε τα φύλλα σε τρίγωνα.
Απλώνετε στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζετε τα πιτάκια. Τα αλείφετε επιφανειακά με λίγο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Συνοδέψτε τα τυροπιτάκια με γλυκόξινη σάλτσα.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους