Υλικά συνταγής
6 φύλλα κρούστας
300 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε σκεύος με κάπως ψηλά τοιχώματα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το τυρί-κρέμα, το μοοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύετε. Κατεβάζετε άμεσα απ’ τη φωτιά.
Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κατά μήκος). Τα αλείφετε με λάδι. Βάζετε στην άκρη από μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνετε τα φύλλα σε τρίγωνα.
Απλώνετε στο ταψί ή τη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζετε τα πιτάκια. Τα αλείφετε επιφανειακά με λίγο λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25′ περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Συνοδέψτε τα τυροπιτάκια με γλυκόξινη σάλτσα.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια