Bρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή για τούρτα παγωτού με πέντε υλικά
ΥΛΙΚΑ:
• 1 ερμόλ
• 1 γάλα ζαχαρούχο
• 1 γάλα εβαπορέ
• 24 σαβαγιάρ
• 3 κουταλιές ρόφημα κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Παίρνουμε το ερμόλ και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και να φουσκώσει λίγο.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ.
3. Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
4. Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη και το αφήνουμε να πήξει λιγάκι.
5. Όταν δούμε ότι το μίγμα αρχίζει να πήζει, αρχίζουμε την διαδικασία με τα σαβαγιάρ που θα φτιάξουν το παντεσπάνι μας.
6. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κούπες νερό και ρίχνουμε τις 3 κουταλιές κακάο.
7. Μόλις το ρόφημα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι.
8. Παίρνουμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε μέσα στο ρόφημα και συγχρόνως τα στρώνουμε στο ταψάκι μας.
9. Κάνουμε την πρώτη στρώση από σαβαγιάρ και απο πάνω προσθέτουμε την μισή κρέμα.
10. Ακολουθεί και δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ με την διαδικασία που προαναφέραμε.
11. Ρίχνουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα και η τούρτα μας είναι έτοιμη.
12. Την βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 2-3 ώρες έχουμε ένα υπέροχο γλύκισμα.
Πηγή: sintagespareas.gr
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές