Close
πανευκολο  Cheesecake ζεμπρα
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο cheesecake με κρέμα βανίλιας και σοκολάτας, ψημένο πάνω σε τραγανή βάση μπισκότων cookies, το οποίο σίγουρα θα σας γίνει γλυκιά συνήθεια.
Υλικά
Για τη βάση:
•150 γρ. cookies σοκολάτας θρυμματισμένα σε σκόνη
•60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
•380 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
•60 γρ. ζάχαρη άχνη
•3 αυγά
•1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα 13 Χ 36 εκ. και τη στρώνετε καλά με λαδόκολλα για να ξεφορμάρετε το γλυκό εύκολα.
2.Για τη βάση: Τοποθετείτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο σε μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να θρυμματιστούν σε σκόνη τα μπισκότα και να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με “υγρή άμμο”.
3.Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και πιέστε το στη βάση ισομερώς και στα τοιχώματα 3-4 εκ. περίπου ύψους περιμετρικά. Το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο, το ψήνετε για 10 λεπτά, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως στο ψυγείο. Δεν σβήνετε το φούρνο.
4.Για τη γέμιση: Τοποθετείστε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Μεταφέρετε το μισό μείγμα σε μπολ και το υπόλοιπο μισό το αφήνετε στο κάδο του μίξερ.
5.Εν τω μεταξύ λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα στο κάδο με το μισό μείγμα χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μια σοκολατένια κρέμα.
6.Με ένα κουτάλι ρίχνετε εναλλάξ πάνω στη μπισκοτένια βάση μια κουταλιά από το σοκολατί μείγμα και μια κουταλιά από το λευκό μείγμα τυριού. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την άκρη του κουταλιού ανακινείτε επιφανειακά τα δύο μείγματα για να δημιουργήσετε “κυματισμούς”.
7.Ψήνετε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η κρέμα. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε 10 λεπτά στη φόρμα να σταθεί και μετά ξεφορμάρετε. Μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.