Σας δίνω μια δικιά μου συνταγή για εύκολο σπιτικό παγωτό… LILA PAUSE!!!…. Kαι για του λόγου το αληθές που χρησιμοποίησα τη λέξη ”ερασιτεχνικά”στη συνταγή αναφέρω λευκή σοκολάτα,αλλά δεν είχα σήμερα γι’αυτό δε φαίνεται στις φωτό!!!Το έφτιαξα όμως και χωρίς αυτή για να σας το δείξω!!!!!
ΠΑΓΩΤΟ”LILA PAUSE”ΜΕ ΖΕΛΕ!!!
ΥΛΙΚΑ
2 κονσέρβες μορφατ σαντιγι
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
500 γρ.φράουλες κατεψυγμένες(παγωμένες από βραδύς)
4 κ.σ γεμάτες άχνη ζάχαρη
2 κ.σ λικέρ φράουλα ή κονιάκ(βοηθάει πολύ στο να μένει το παγωτό μαλακό)
1 κ.σ γλυκόζη (επίσης βοηθάει στο να μένει το παγωτό μαλακό)
1 βανίλια
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος(λιωμένη και χλιαρή) ή Μερέντα
100γρ λευκή σοκολάτα(λιωμένη)
φράουλες γλυκό με το σιρόπι τους για το γαρνιρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιώ τις φράουλες όπως είναι παγωμένες στο μούλτι και περνάω τον πολτό από σίτα σουρωτήρι πιέζοντας με σπάτουλα σιλικόνης,για να μείνουν σπόρια και μεμβράνες από τις φράουλες τα οποία πετάω.Θα μείνει 400 γρ.καθαρός πολτός!Βάζω τον καθαρό πολτό σ’ένα κατσαρολάκι και το βάζω να έρθει σε σημείο βρασμού.Τότε το κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα,το ζελέ σκόνη.Ανακατεύω να λιώσει καλά και ρίχνω και το ποτό.Το αφήνω να κρυώσει.Χτυπάω στο μίξερ τις κονσέρβες μορφατ να αφρατέψουν λίγο και προσθέτω την άχνη,τη βανίλια και τη γλυκόζη και χτυπάω να γίνει αφράτη σαντιγι.Προσθέτω τον κρύο πολτό φράουλας και χτυπάω να ενωθούν τα υλικά.Σε τάπερ βάζω κουταλιές από το μίγμα,περιχύνω εδώ κι εκεί με τις σοκολάτες και βάζω πάλι στρώσεις μίγματος και λιωμένης σοκολάτας μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Βγαίνει 1,5 κιλό παγωτό περίπου.Παγώνω στην κατάψυξη 4-5 ωρίτσες!!!Εγώ το γαρνίρισα με φράουλα γλυκό!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια