Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το πιάτο είναι λιχουδιά. Έχει τόσο απλά και συνηθισμένα υλικά αλλά η εμφάνιση το κάνει να μοιάζει με πιάτο υψηλής γαστρονομίας. Η γεύση του θα σας συναρπάσει.
Υλικά:
4 φιλέτα πανγκάσιους
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού
1 μικρό ματσάκι μαϊντανού
1 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 – 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 πολύ γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη
λίγο λάδι για το ταψί
Δειτε ακομα Νόστιμες συνταγές με ψάρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και στις δύο πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και το βούτυρο.
Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ταψί (δε χρειάζεται πολύ). Απλώνουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 15′ και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για περίπου άλλα 45′ μέχρι να σκουρύνει το μείγμα και να γίνει σαν κρούστα.
Στο ταψί αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και πατάτες για να συνοδεύσετε το ψάρι.
Δειτε ακομα Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά
Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Ο Λευτέρης Σουλτάτος έπαθε εγκεφαλικό
- Οι Έλληνες ηθοποιοί που απέρριψαν μεγάλους ρόλους της τηλεόρασης και το μετάνιωσαν
- Έλληνες celebrities που από φίλοι έγιναν…εχθροί
- Η Γη της Ελιάς: Η Δώρα Χρυσικού ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη σειρά – Άλλοι 6 πρωταγωνιστές αποχωρούν
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026