Συνταγή για πανσέτα πλεξούδα στο φούρνο με πατάτες. Χοιρινές πανσέτες μαριναρισμένες σε σχήμα πλεξούδας Αυτό το φαγητό είναι σκέτος πειρασμός. Χοιρινές πανσέτες μαριναρισμένες από τον χασάπη σκέτο λουκούμι. Συνοδεύονται από πεντανόστιμες πατάτες φούρνου, τις οποίες θα τις ψήσουμε μαζί με τις πανσέτες.
- χοιρινο 5 μαριναρισμένες πανσέτες
Υλικά
Οι πατάτες είναι γαρνιρισμένες με χυμό λεμονιού, σκόρδο και το βότανο θρούμπι. Αν δεν θέλετε να σας τις μαρινάρει ο χασάπης μπορείτε να τις μαρινάρετε και μόνοι σας με μία μαρινάδα για χοιρινό κρέας της επιλογής σας.
Εμείς αφεθήκαμε στα χέρια του ειδικού και είπαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή της Γωγώς Σαμίου. Μικροί και μεγάλοι στην οικογένεια ξετρελάθηκαν και σίγουρα θα γίνει η νούμερο ένα επιλογή στα Κυριακάτικα τραπέζια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για πανσέτα πλεξούδα στο φούρνο με πατάτες.:
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας μαρινάρει 5 πανσέτες χοιρινές. Αφού μας τις μαρινάρει γυρίζουμε στο σπίτι και ετοιμάζουμε τις πατάτες μας. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Προσθέτουμε στις πατάτες θρούμπι και σκόρδο σε σκόνη. Τις ανακατεύουμε λίγο με τα χέρια μας για να πάνε τα μυρωδικά μας παντού.
Δείτε ακόμα Χοίρινες ζουμερές πανσετες μαριναρισμένες στο φούρνο
Στην συνέχεια στίβουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε όλες τις πατάτες μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω βάζουμε τις πανσέτες σε πλεξούδα. Ψήνουμε για δυόμιση ώρες, έχοντας το ταψί σκεπασμένο με λαδόκολλα, στις αντιστάσεις, στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Συμβουλές για πανσέτα πλεξούδα στο φούρνο με πατάτες.
Το θρούμπι είναι βότανο και μπορείτε να το βρείτε σε μαγαζιά με βότανα, μπαχαρικά ή και σε μανάβικα. Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή περισσότερο χυμό λεμονιού, ανάλογα πόσο ξινές θέλετε τις πατάτες σας. Θα ταίριαζε να προσθέσετε και λίγη μουστάρδας στις πατάτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr