Παντζάρια σαλάτα για την 25η Μαρτίου. Συνταγή για Παντζάρια σαλάτα με βραστά παντζάρια λάδι και σκόρδο. Για να συνοδεύσουμε τον μπακαλιάρο.
Εκτός από τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά που φτιάχνουμε την 25η Μαρτίου, οι περισσότεροι φτιάχνουμε και βραστά Παντζάρια σαλάτα.
Παρακάτω σας έχουμε την συνταγή και όλα τα κόλπα για να φτιάξετε Παντζάρια σαλάτα για την 25η Μαρτίου
Υλικά
1 1/2 κιλό παντζάρια
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα και τα βλαστάρια από τα παντζάρι, τα πλένουμε πολύ καλά και τα μεγάλα τα κόβουμε σε μεγαλύτερα κομμάτια. Στη συνέχεια
με ένα κοφτερό μαχαίρι, καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες και τις φλούδες τους και τα πλένουμε παρά πολύ καλά, με άφθονο νερό.
Δείτε ακόμη Μπακαλιάρος σκορδαλιά της Βέφας Αλεξιάδου
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε γάντια για να μή βάφτουν τα χέρια μας.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αλατισμένο νερό ίσα που να σκεπάσει τα παντζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. (όχι να λιώσουν).
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα φύλλα και τα βλαστάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Μόλις βράσουν τα παντζάρια μας, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, αφού τα έχουμε κόψει σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο και περιχύνουμε μ᾿ αυτό, τα παντζάρια.
Δείτε όλες τις συνταγές μας για την 25η Μαρτίου με ένα κλικ εδώ
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία