Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα παντζάρια φρέσκα για αρκετό καιρό στο βάζο.
Πολλές φορές βάζουμε παντζάρια στην σαλάτα μας, στις συνταγές μας ή μας αρέσει να απολαμβάνουμε τα παντζάρια με σκορδαλιά. Οι σαλάτες με παντζάρια είναι πολύ νόστιμες και φυσικά τα παντζάρια είναι πολύ θρεπτικά. Όμως στα μανάβικα τα παντζάρια είναι λίγο πιο ακριβά από άλλα λαχανικά.
Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα παντζάρια μας φρέσκα για να τα απολαμβάνουμε σκέτα, σε συνταγές ή σε σαλάτες. Απαιτούνται πολύ λίγα υλικά και η διαδικασία είναι πανεύκολη. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή μαζεύουμε τα παντζάρια μας και τα πλένουμε καλά. Αφού τα πλύνουμε καλά τα βάζουμε τα παντζάρια στη χύτρα μαζί με κρύο νερό και τα βράζουμε για δέκα λεπτά. Στην συνέχεια τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ξεφλουδίζουμε όπως είναι ζεστά και τα κόβουμε σε φέτες.
Δείτε ακόμα Μακαρόνια με παντζάρια και φέτα
Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με τα παντζάρια. Ρίχνουμε σε κάθε βάζο από 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και γεμίζουμε τα βάζα όπως είναι με το καυτό ζουμί των παντζαριών. Κλείνουμε τα βάζα, τα γυρίζουμε ανάποδα και όταν κρυώσουν τα φυλάμε στο ντουλάπι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Βουλα Πολυζου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια