Τώρα που η μελιτζάνα είναι σκέτο γλύκισμα φτιάχνουμε εναλλακτικά παπουτσάκια με πουρέ για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- κρεμμυδι 2 μεγάλα
- σκορδο 2 σκελίδες
- σάλτσα ντομάτας 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μπαχάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- μελιτζάνα 1 κιλό
Για την βάση
- πατατες 500 γραμμάρια βρασμένες
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
- κεφαλοτύρι 1 κούπα πικάντικο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Για τον πουρέ
Δείτε ακόμα Παπουτσάκια με μερακλίδικη καπνιστή μπεσαμέλ
Τα παπουτσάκια είναι πραγματικά από τα αγαπημένα μας παραδοσιακά φαγητά. Μελιτζάνες γεμισμένες με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ. Ειδικά τα Καλοκαίρια που είναι η εποχή της μελιτζάνας, μερικά παπουτσάκια, με ντοματοσαλάτα και μία παγωμένη μπύρα είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Δείτε την συνταγή για το τραπέζι της οικογένειας.
Σήμερα θα φτιάξουμε μία ξεχωριστή συνταγή για παπουτσάκια από την αγαπημένη μας Γωγώ Σαμίου. Αντί για μπεσαμέλ θα τα φτιάξουμε με αφράτο πουρέ πατάτας και θα βάλουμε και λίγο πικάντικο κεφαλοτύρι. Υπέροχα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παπουτσάκια με πουρέ:
Εκτέλεση για τα παπουτσάκια με πουρέ
Αρχικά φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας καθαρίζοντας τις πατάτες και βράζοντάς τες σε αλατισμένο νερό. Αφού βράσουν και μαλακώσουν τις λιώνουμε καλά και τις ανακατεύουμε με το αυγό, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον κιμά σκέτο και τον σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του, σπάζοντάς τον καλά με ένα πιρούνι. Δεν θέλουμε να μένουν χοντρά κομμάτια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο.
Επίσης προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νεράκι. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δείτε ακόμα Θεϊκά παπουτσάκια της γιαγιάς
Κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες και έχουμε βγάλει την ψίχα τους. Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και στην συνέχεια τις τηγανίζουμε. Αφού τηγανιστούν τις γεμίζουμε με κιμά και πουρέ πατάτας. Ψήνουμε στον φούρνο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το φαγητό και λίγη σάλτσα ντομάτας.
Tips για τα παπουτσάκια με πουρέ
Αντί για μπαχάρι στον κιμά μπορούμε να βάλουμε κανέλα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gogo Samiou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή