Παραδοσιακά κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς με σπιτικό πουρέ πατάτας. Συνταγή για Παραδοσιακά κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς με σπιτικό πουρέ πατάτας όνειρο .
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια
- κιμάς χοίρινος 200 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- σκορδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- μπαγιατικο ψωμι 2 φέτες χωρίς κόρα μουλιασμένο
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- δυοσμος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αυγα 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 1 σκελίδα
- βασιλικός 1 κουταλάκι του γλυκού
- ντοματα 2 - 3
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Για την σάλτσα ντομάτας
- πατατες 5 - 6
- Γάλα φρέσκο 1 ποτηράκι του κρασιού
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- μοσχοκάρυδο Μισό κουταλάκι του γλυκού
Για τον πουρέ πατάτας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
Για το αλεύρωμα των κεφτέδων
Μετά το μπάνιο στην θάλασσα μία μερίδα κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς με πουρέ πατάτας είναι ό,τι πρέπει. Χωριάτικη σαλάτα, λίγη φέτα και φρέσκο ψωμί για πολλές…βούτες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και θα ησυχάσουν την πείνα μας.
Θα σας δείξουμε αναλυτικά πως έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας τα σπιτικά, παραδοσιακά κεφτεδάκια με την δεμένη σάλτσα. Ο πουρές πατάτες έρχεται και συνοδεύει υπέροχα τα κεφτεδάκια. Μπορούμε να βάλουμε και αγοραστό πουρέ, ριζότο, ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Παραδοσιακά κοκκινιστά κεφτεδάκια της γιαγιάς με σπιτικό πουρέ πατάτας
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ψωμί το οποίο το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε στραγγίξει καλά, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε τον κιμά με μία πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά έτσι ώστε να ξεκουραστεί ο κιμάς και να απελευθερώσει γεύσεις και αρώματα.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια πολίτικα
Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Απλώνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε ηλιέλαιο να κάψει και αλευρώνουμε ένα ένα το κάθε κεφτεδάκι. Το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα και το βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα να σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ. Βάζουμε τον βασιλικό, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις η σάλτσα μας πάρει βράση βουτάμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με την σάλτσα μέχρι να χυλώσει καλά η σάλτσα και να δέσει με τα κεφτεδάκια.
Εκτέλεση για τον πουρέ πατάτας
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες τους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να βράσουν καλά. Έπειτα βάζουμε τις πατάτες σε ένα βαθύ μπολ και τις πολτοποιούμε καλά με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο για να γίνει πιο βελούδινος ο πουρές μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Ιωαννα Κληρονομου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή