Συνταγή για Παραδοσιακά Κομποκούλουρα. Παραδοσιακά Κομποκούλουρα Σιροπιασμένα ή και χωρίς σιρόπι. Πολύ νόστιμα
- αυγα 4
- γάλα 1 κούπα
- σπορέλαιο 3 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Υλικά
- βουτυρο Λίγο
Για το άλειμμα
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
- φιλέ αμυγδάλου Λίγα
Για το πασπάλισμα
Η σημερινή μας συνταγή ονομάζεται κομποκούλουρα και τολμάμε να πούμε ότι χωρίς το σιρόπι μπορείτε να το δώσετε ακόμη και σαν σχολικό κολατσιό για τα παιδάκια σας. Και με το σιρόπι όμως είναι πεντανόστιμα και μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ σας και να γλυκάνουν τους καλεσμένους σας.
Τα Παραδοσιακά κομποκούλουρα είναι σκέτη μαγεία και όσων αφορά την γεύση και όσων αφορά την εμφάνιση. Στην σημερινή μας συνταγή θα δούμε αναλυτικά πως μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά Παραδοσιακά κομποκούολουρα χωρίς να βρείτε καμία δυσκολία. Θα τα απολαύσετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Παραδοσιακά κομποκούλουρα:
Μία εξαιρετική, εύκολη και γευστική συνταγή από το τετράδιο τής μαμάς!! Φανταστικά κομποκούλουρα για το σχολείο, το κολατσιό, τον καφέ και όχι μόνο!! Είναι πεντανόστιμα!!
Εκτέλεση για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για τα κομποκούλουρα
Αρχικά λιώνουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το σπορέλαιο και λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 5 μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα με τον πλάστη και την αλείφουμε με βούτυρο το οποίο το έχουμε λιώσει ελαφρώς. Διπλώνουμε τα κουμποκούλουρα όπως θα δούμε στις φωτογραφίες και κόβουμε λεπτές λωρίδες υπολογίζοντας ότι σχεδόν θα διπλασιαστούν στο μέγεθος κατά το ψήσιμο.
Παίρνουμε μία μία την λωρίδα, την στρίβουμε και την κάνουμε κόμπο. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους και τις αφήο0υμε να σταθούν για 15 λεπτά περίπου έτσι ώστε να φουσκώσουν. Ψήνουμε τα κομποκούλουρα στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα, στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Δείτε ακόμα Σφολιατίνια με σοκολάτα γλυκά μπισκότα για τον καφέ με 3 υλικά!!
Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και φιλέ αμυγδάλου και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Παραδοσιακά Κομποκούλουρα
Βγαίνουμε περίπου 25-30 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος που θα τους δώσουμε. Μπορούμε να τα φάμε και σκέτα και σιροπιασμένα.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας σελίδα Οι Συνταγές της Κυριακής
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές