Συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς μοσχοβολιστά και παραδοσιακά!Το Πάσχα πλησιάζει και ήρθε η στιγμή να πάρουμε ιδέες για τον πασχαλινό μας μπουφέ.
- βούτυρο γάλακτος 320 γραμμάρια 82% λιπαρά ανάλατο
- ζαχαρη 240 γραμμάρια
- μαστιχα 6 γραμμάρια σε σκόνη
- Ξύσμα πορτοκαλιού 5 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αυγα 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια μαλακό
- μπέικιν πάουντερ 10 γραμμάρια
- μαχλέπι 5 γραμμάρια
- αμμωνια 5 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γάλα εβαπορέ 110 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 2
Για το άλειμμα
Όταν σκεφτόμαστε το Πάσχα μας έρχονται στο μυαλό τα λαγουδάκια, τα κόκκινα αυγά, τα τσουρέκια και φυσικά τα παραδοσιακά κουλουράκια. Μπορεί να υπάρχουν πολλές πασχαλινές συνταγές, με παραλλαγές και πιο μοντέρνες, όμως σαν τις παραδοσιακές συνταγές δεν έχει.
Δείτε ακόμα Τα Πασχαλινά κουλουράκια των Foodaholics
Γι’ αυτό και την φετινή πασχαλινή σεζόν, είπαμε να την ξεκινήσουμε με μία παραδοσιακή συνταγή και μιλάμε φυσικά γι’ αυτά τα αρωματικά, μοσχοβολιστά και αφράτα κουλουράκια της γιαγιάς. Όπως ακριβώς τα έφτιαχναν οι παλιές, για να μαθαίνουν και οι νέες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς:
Εκτέλεση για τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς:
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το ανάλατο βούτυρο γάλακτος, με την ζάχαρη, την μαστίχα, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Αφού αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Τοποθετούμε το φτερό και σε αργή ταχύτητα προσθέτουμε το μαλακό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι, το κακουλέ, την αμμωνία, το αλάτι και το γάλα εβαπορέ.
Δείτε ακόμα Τα Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά σκεπασμένη. Έπειτα πλάθουμε την ζύμη σε κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα κουλουράκια με χτυπημένους κρόκους και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
Tips για τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς:
Αν πλάσετε το κάθε κουλουράκι με βάρος 40 γραμμάρια, βγαίνουν περίπου 30 κουλουράκια. Αν τα κάνουμε με βάρος 18 γραμμάρια, βγαίνουν φυσικά περισσότερα.
Δείτε ακόμα Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή