Παραδοσιακά Σουτζουκάκια Σμυρναίικα. Συνταγή για Σουτζουκάκια Σμυρναίικα με την παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια.
- κιμάς ανάμεικτος 1/2 κιλό
- σκορδο 2 σκελίδες τριμμένο
- αυγα 1
- μπαγιατικο ψωμι 2 φέτες
- κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαυροδάφνη 1 σφηνάκι
- ελαιολαδο 1 σφηνάκι
Υλικά
- σάλτσα ντομάτας 1 κουτί κονκασέ
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύμινο Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο
Για την σάλτσα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο
Για τα σουτζουκάκια
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν όμως τα παραδοσιακά Σουτζουκάκια Σμυρναίικα δεν θέλουν πολλά πράγματα. Ούτε κρεμμύδια, ούτε πολλά μπαχαρικά. Μόνο κιμά άριστης ποιότητας, σκόρδο, μπαγιάτικο ψωμί, λίγο κύμινο και μία σάλτσα ντομάτας με λίγα μπαχαρικά.
Τα σουτζουκάκια είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας φαγητά αλλά λίγοι γνωρίζουν την παραδοσιακή συνταγή για τα Παραδοσιακά Σουτζουκάκια Σμυρναίικα. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για Σουτζουκάκια Σμυρναίικα κατευθείαν από τα τεφτέρια της γιαγιάς.
Δείτε παρακάτω την συνταγή για τα Παραδοσιακά Σουτζουκάκια Σμυρναίικα:
Εκτέλεση για τον κιμά
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον ανάμεικτο κιμά. Τρίβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό στον κιμά. Προσθέτουμε το αυγό και το μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο με τα χέρια μας, μπαγιάτικο ψωμί. Προσθέτουμε το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, την μαυροδάφνη και το ελαιόλαδο.
Πλάθουμε τον κιμά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά μας. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο με μία πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ξεκουραστεί και να απελευθερώσει τα αρώματά του.
Δείτε ακόμα Πολίτικα Σουτζουκάκια γιαουρτλού με σάλτσα εζμέ
Έπειτα πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Αλευρώνουμε το κάθε σουτζουκάκι με αλεύρι για όλες τις χρήσεις που έχουμε βάλει σε αλουμινόχαρτο και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να γίνουν. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια.
Εκτέλεση για την σάλτσα και τα σουτζουκάκια
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και την σάλτσα κονκασέ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αφού δέσει η σάλτσα βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια και βράζουμε για λίγο ακόμη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσουν τα σουτζουκάκια την σάλτσα για περίπου 5-6 λεπτά.
Tips για τα Παραδοσιακά Σουτζουκάκια Σμυρναίικα
Αντί για σάλτσα ντομάτας κονκασέ μπορούμε να βάλουμε τριμμένες ντομάτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Georgia Stergioudi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr