Συνταγή για Παραδοσιακή Καρυδόπιτα με όλα τα μυστικά της από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (βίντεο). Ζουμερή και μελωμένη παραδοσιακή καρυδόπιτα.
- αυγα 3 μεσαία
- ζαχαρη 280 γρ.
- ηλιέλαιο 280 γρ.
- Γάλα φρέσκο 300 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 460 γρ.
- κανελά 1 κ.γ.
- γαρίφαλο 1 κ.γ.
- μπέικιν πάουντερ 20 γρ.
- καρυδια 200 γρ. αλεσμένα
- σοδα 1 κ.σ. μαγειρική
- ξύδι 1 κ.γ.
Για την καρυδόπιτα
Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είχε πρόσφατα την ονομαστική του γιορτή και αποφάσισε να μας τρατάρει παραδοσιακή καρυδόπιτα, με όλα τα μυστικά της, συνταγή ζαχαροπλαστείου. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην δεχτούμε κι έτσι αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα μαζί σας.
Μία ξεχωριστή, ζουμερή, μελωμένη καρυδόπιτα με πλούσιο άρωμα και γεύση, ακριβώς σαν τις αγοραστές. Η παραδοσιακή καρυδόπιτα έχει τα μυστικά της και εμείς θα τα μάθουμε από τον πλέον ειδικό. Είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε την πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την παραδοσιακή καρυδόπιτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη:
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί, προσθέτουμε και το γάλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι (230 γρ.), το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 20″. Βάζουμε στο άδειο μπολ το άλλο μισό αλεύρι (230γρ.), τα καρύδια και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τα καρύδια στο μείγμα και χτυπάμε για 20″.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη σόδα με το ξίδι, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για 20″.
Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα με κρέμα και ζελέ
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 30×35 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 για περίπου 30′-35′.
Μόλις βάλουμε την καρυδόπιτα στον φούρνο βάζουμε σε μια κατσαρόλα 770 γρ. ζάχαρη με 770 γρ. νερό.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε την καρυδόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Την κόβουμε σε 12 κομμάτια και σιροπιάζουμε την χλιαρή καρυδόπιτα με το ζεστό προς χλιαρό (ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ) σιρόπι.
Βάζουμε λίγο λίγο το σιρόπι για να το απορροφήσει καλά. Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια και αφήνουμε την καρυδόπιτα για 2-3 ώρες να ρουφήξει καλά το σιρόπι.
Δείτε την εκτέλεση και στο βίντεο για να φτιάξετε την πιο ζουμερή παραδοσιακή καρυδόπιτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr