Κοτόπιτα με φέτα, ρύζι και τραγανό φύλλο κρούστας. Μία παραδοσιακή Ελληνική συνταγή, για κοτόπιτα με μοναδική πλούσια γεύση που αρέσει σε όλους! Αυτή η κοτόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας και ζουμερή πιπεράτη γέμιση με κοτόπουλο, ρύζι, μπόλικα κρεμμυδάκια, και φέτα είναι η πιο νόστιμη που φάγατε πότε. Δείτε και την λαχταριστή Κολασμένη πίτα με ζαμπόν και τυρια από την Αργυρω!
- κοτόπουλο 1 κιλό βρασμένο και ξεκοκκαλισμενο κομμένο σε κομμάτια
- ρυζι 1 κούπα Καρολίνα βρασμένο στο ζουμί από το κοτόπουλο
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- κρεμμυδι 2 ξερά
- αυγα 2 καλά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
- φυλλο κρουστας 15
- ρίγανη ή θυμάρι
- πιπέρι Φρεσκοτριμμένο (η συνταγή το θέλει λίγο πιπεράτο)
- φέτα 400 γρ τριμμένη
Υλικά
Είναι η απολυτή πίτα, χορταστική, πληθωρική και τραγανή & θα κάνει τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλα τους. Η μοναδική γεύση άλλα και εμφάνιση της την κάνει ιδανική για τα Κυριακάτικα ή γιορτινά τραπέζια σας. Θέλω να σας προτείνω και την φανταστική Κιμαδόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο, φέτα και πιπεριές μια επίσης τέλεια πίτα για κάθε επίσημη περίσταση και όχι μόνο.
Μπορείτε επίσης να την φτιάξετε και με το κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει από την προηγούμενη μέρα, αρκεί να προσέξετε τα υγρά που πρέπει να προσθέσετε για να μην βγει στεγνή.
Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε.
Εκτέλεση
(Το ένα κρεμμύδι να βράσει μαζί με το κοτόπουλο και μετά το αφαιρούμε).
Αφού έχουμε βράσει το κοτόπουλο και το έχουμε αφαιρέσει τα κόκαλα και στο ζουμί του έχουμε βράσει το ρύζι. Η αναλογία είναι 1 κούπα ρύζι με 2 με 3 κούπες ζωμό. Αφού έχει κρυώσει το ρύζι ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και φρέσκο και ξερό αλλά να μην ξεραθούν η καούν. Να σοταριστούν και να γίνουν πολύ μαλακά και μελωμένα. Ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Στο ταψί στρώνουμε ένα ένα φύλο κρούστας και τα λαδώνουμε κάθε φορά. Κάτω βάζουμε 6 φύλλα βάζουμε την μισή γέμιση και μετά βάζουμε 1 φύλλο σουρώνοντας και δίπλα το άλλο φύλλο σουρωμένο 3 στην σειρά δηλαδή. Και Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Και στρώνουμε τα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κυριακη Αθανασακη
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες