Ο Γιώργος Ζώλης φτιάχνει για εμάς την πιο εύκολη, μαμαδίστικη, παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο που μοσχοβολάει παράδοση.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή ελληνική μαγειρίτσα
Η μαγειρίτσα είναι μία σούπα με εντεράκια, συκωταριά και λαχανικά, που τρώμε κάθε Ανάσταση όπως προστάζει το έθιμο. Σήμερα θα δούμε μία πεντανόστιμη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο από τον Γιώργο Ζώλη που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο:
Εκτέλεση για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο
Αρχικά πλένουμε 4-5 φορές τα εντεράκια και την συκωταριά. Βάζουμε τα εντεράκια και την συκωταριά σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό και βράζουμε για 5 λεπτά για να ζεματιστούν και να καθαρίσουν καλά. Πλένουμε καλά τα μαρούλια κάτω από τρεχούμενο νερό.
Κόβουμε τα μαρούλια σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια με ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι σε μικρά κομματάκια. Χοντροκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 2 λίτρα καυτό νερό. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα μαρούλια, την συκωταριά και τα εντεράκια.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα με το μαρούλι. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε την μαγειρίτσα μας σκεπάζοντας το σκεύος, για 5 λεπτά, για να καθίσουν τα υλικά μας.
Δείτε ακόμα Μαγειρίτσα στην ξυλόσομπα
Μόλις αρχίσει ο βρασμός και κάτσουν τα υλικά μας ανακατεύουμε και βράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η μαγειρίτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά για να βράσει το ρύζι.
Αφού γίνει και το ρύζι φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας αρχικά τα αυγά στο μούλτι. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε και πάλι για λίγο. Παίρνουμε 1 κουτάλα της σούπας από τον ζωμό της μαγειρίτσας και χτυπάμε μαζί με τα αυγά και τα λεμόνια. Προσθέτουμε το μείγμα στην μαγειρίτσα και είναι έτοιμη.
Tips για την παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο
Μπορείτε να βάλετε και αρνί όποιο μέρος θέλετε αντί της συκωταριάς. Συμπληρώνουμε νερό κατά το βράσιμο αν χρειαστεί.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος