Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα σαν αυτή που μαγείρευε η γιαγιά μας με αρνίσια συκωταριά και πηχτό αυγολέμονο για το βράδυ της Ανάστασης, από τη φίλη μας Anthoula Anna.
Η καλύτερη συνταγή για vegan μαγειρίτσα
Η μαγειρίτσα είναι η σούπα που απολαμβάνουμε όλη η οικογένεια μαζί το βράδυ της Ανάστασης, με τη λήξη της νηστείας! Σίγουρα υπάρχουν πολλές συνταγές για μαγειρίτσα να επιλέξεις, αλλά σαν τη παραδοσιακή δεν έχει. Γι’ αυτό και σήμερα θα μοιραστούμε την συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς με όλα τα μυστικά της.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς:
Πήραμε χτες ενα αρνάκι γάλακτος, ούτε 6 κιλα δεν ήταν. Η συκωταριά μπήκε συντήρηση και σήμερα έγινε μαγειρίτσα.
Εκτέλεση για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς
Αρχικά πλένουμε καλά την αρνίσια συκωταριά και την βάζουμε να βράσει σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι για 10-15 λεπτά. Έπειτα την σουρώνουμε, την ξεπλένουμε για να κρυώσει λίγο και την ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα που βράσαμε τη συκωταριά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αφού ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και τη συκωταριά ψιλοκομμένη και σοτάρουμε. Αφού τα φέρουμε 5-6 βόλτες προσθέτουμε το βραστό νερό, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε στη χύτρα για 15 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ρίχνουμε το ρύζι Καρολίνα. Κλείνουμε ξανά την χύτρα και βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Σπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε με αυγοδάρτη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Παραδοσιακή μαγειρίτσα με αυγολέμονο
Προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού, χτυπάμε λίγο ακόμη. Μετά παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο-λίγο από τον ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας και τον προσθέτουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις βάλουμε τον μισό ζωμό της μαγειρίτσας στο μπολ με το αυγολέμονο, το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά ώστε να δέσει καλύτερα το αυγολέμονο. Σερβίρουμε, τη μαγειρίτσα αυγολέμονο, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tips για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς
Προσοχή: Η σούπα δεν πρέπει να βράσει όταν βάζουμε το αυγολέμονο γιατί θα ψηθεί το αυγό και θα κόψει η σούπα. Η συκωταριά ήταν από 6 κιλά αρνί γάλακτος.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr