Παραδοσιακή συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια με ούζο και μυρωδικά στο τηγάνι. Κεφτεδάκια που λιώνουν στο στομα, ιδανικά για όλη την οικογένεια! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για το αγαπημένο φαγητό των παιδιών και θα γίνει το πιο πετυχημένο σας πιάτο!
- κιμάς μοσχαρίσιος 800 γρ
- αυγα 2
- μπαγιατικο ψωμι 5-6 φέτες μόνο ψίχα
- κρεμμυδι 2
- σκορδο 3 σκελίδες
- μαιντανος κατά βούληση
- δυοσμος κατά βούληση
- ρίγανη κατά βούληση
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- ξύδι 2 κουτ. σούπας
- ελαιολαδο 1 κουτ.σούπας
- ελαιολαδο για το τηγάνι
- αλευρι για το πανάρισμα
- ουζο 1 σφηνάκι
Υλικά
Δείτε επίσης Πατατοκόλαση! Πατάτες σαν τηγανιτές με τυριά και μπέικον
Εκτέλεση για αφράτα κεφτεδάκια
Βάζουμε το ψωμί να μουσκέψει σε νερό. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον δυόσμο. Μόλις φουσκώσει το ψωμί παίρνουμε την ψίχα και την σκορπίζουμε σε μπολ. Βάζουμε μέσα όλα τα υλικά μας, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το ούζο, λίγο νεράκι, το ξύδι και λίγο λαδάκι.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας για 1 ωρίτσα στο ψυγείο. Πλάθουμε σε μπαλάκια τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε
Η φωτογραφία είναι από την Εύη ΡουσσοπούλουΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ