Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονάδα σκόρδου από τη Σαντορίνη. Δοκιμάστε αυτή τη σκορδομακαρονάδα Σαντορίνης με κόκκινη σάλτσα που γίνεται πραγματικά πεντανόστιμη!
- μακαρονια 1 πακέτο νο5
- σάλτσα ντομάτας 1 500 γρ.
- πελτές ντομάτας 2 κουτ.σουπας
- σκορδο 10 με 12 σκελίδες
- κανελά 1 κουτ.γλυκου
- ζαχαρη 1 κουτ.γλυκου
- αλατι κατά βούληση
- πιπέρι κατά βούληση
- ελαιολαδο για το τσιγάρισμα
- βουτυρο λίγο
Υλικά
Ιδιαίτερο διαδεδομένο πιάτο στις Κυκλάδες και με κάποιες παραλλαγές σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Εκτέλεση για μακαρονάδα σκόρδου:
Βράζουμε τα μακαρόνια όπως αναγράφονται στη συσκευασία και τα βγάζουμε 3′ πριν το χρόνο βρασμού τους. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο με το μάτι και τσιγαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου σε χαμηλή φωτιά να μαυρίσουν ελαφρώς(όχι να καούν). Προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας και βράζουμε για περίπου 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε και βουτυρώνουμε ελαφρά τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα και να δέσουν τα υλικά. Σερβίρονται σκέτα η με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας!
Karolina MegaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή