Close
Τυρόπιτα Μετσόβου

Συνταγή για Παραδοσιακή τυρόπιτα Μετσόβου με σπιτικό φύλλο. Παραδοσιακή πίτα με καπνιστό τυρί Μετσόβου.

Έχετε δοκιμάσει ποτέ καπνιστό τυρί Μετσόβου; Ακόμη κι αν το έχετε κάνει σίγουρα δεν θα είχε την ίδια γεύση όπως θα αποκτήσει στην γέμιση αυτής της πεντανόστιμης πίτας. Θα δοκιμάσουμε σήμερα Παραδοσιακή τυρόπιτα Μετσόβου  και θα ξετρελαθούμε.

Το φύλλο είναι χειροποίητο και πανεύκολο και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη μαεστρία για να το φτιάξεις. Όσο για την γέμιση; Το καπνιστό παραδοσιακό τυρί Μετσόβου σε συνδυασμό με την φέτα έρχεται κυριολεκτικά να απογειώσει το αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Παραδοσιακή τυρόπιτα Μετσόβου

Τυρόπιτα -Μετσόβου-

Εκτέλεση για την γέμιση

Σιγοβράζουμε το φρέσκο γάλα μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αφού πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Τρίβουμε με τα χέρια μας την φέτα και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα ενώ στην άκρη αφήνουμε το τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου.

Τυρόπιτα -Μετσόβου-

Εκτέλεση για το φύλλο

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ξύδι, το αλάτι, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το νερό και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Τυρόπιτα -Μετσόβου-

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Παίρνουμε ένα ταψί 39 εκ. και στρώνουμε δύο φύλλα κάτω, λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Από πάνω βάζουμε την γέμιση και προσθέτουμε διάσπαρτα το καπνιστό τυρί Μετσόβου.

Τυρόπιτα -Μετσόβου-

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή χωριάτικη τυρόπιτα

Καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα έχουμε λαδώσει εξίσου. Χαράζουμε την ζύμη και ψήνουμε την πίτα μας 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 1 ώρα. Λίγο πριν γίνει η πίτα την ραντίζουμε με λίγο νερό.

Tips για την Παραδοσιακή τυρόπιτα Μετσόβου

Στην γέμιση δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί είναι ήδη αλμυρή από την φέτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμα φύλλα.

Τυρόπιτα με καπνιστό τυρί Μετσόβου

Τυρόπιτα -Μετσόβου-

 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr