Σήμερα θα δοκιμάσουμε ένα παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα και τραγανό, σιροπιασμένο φύλλο.
- φυλλο κρουστας 1 συσκευασία Πολίτικο για γλυκά
- βούτυρο γάλακτος 1 κεσεδάκι
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- ζαχαρη 1 1/2 ποτήρι του νερού
- Σιμιγδάλι ψιλό 1 ποτήρι
- αυγα 4
- βουτυρο 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο
- βανίλια 2
- λεμονι Ξύσμα από μισό
Για την κρέμα
Το γαλακτομπούρεκο και το κανταΐφι είναι από τα πιο δημοφιλή σιροπιαστά γλυκά. Στην Ελλάδα έχουμε αδυναμία στα σιροπιαστά αφού μας αρέσουν τα…σιρόπια και σήμερα είπαμε να σας δείξουμε μία συνταγή για γαλακτομπούρεκο, για να μην δίνετε ένα σκασμό λεφτά στα ζαχαροπλαστεία.
Δείτε ακόμα Γιορτινό γαλακτομπούρεκο
Ένα πανεύκολο γαλακτομπούρεκο με μελωμένο σιρόπι, βελούδινη κρέμα και τραγανό Πολίτικο φύλλο που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Κάνει κρατς στην καρδιά μας κάθε δαγκωνιά και είναι τέλειο ακόμη και για κέρασμα. Θα το απολαύσετε πολύ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο
Εκτέλεση για το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο
Αρχικά στρώνουμε σε ένα ταψί 4-5 φύλλα κρούστας για γλυκά τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει καλά μεταξύ τους. Αρχικά χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, το ψιλό σιμιγδάλι και τους κρόκους χτυπημένους και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις, αφού έχουμε αποσύρει το κατσαρολάκι από την φωτιά. Στο τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρωμένα καλά μεταξύ τους. Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο επιφανειακά. Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσει καλά.
Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο με σφολιάτα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού, το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε για 7 λεπτά μετά το σημείου βρασμού. Μόλις βράσει προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι το ζεστό γλυκό, κουταλιά κουταλιά.
Tips για το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο
Αντί για 1 λίτρο φρέσκο γάλα μπορούμε να βάλουμε 700 γραμμάρια φρέσκο γάλα και 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Μπορούμε να αλείψουμε το γαλακτομπούρεκο και με βούτυρο γάλακτος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα