Συνταγή για καλοκαιρινό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού φιστίκι για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας και να κεράσουμε τους επισκέπτες μας. Με μόλις 4 υλικά . Η παραδοσιακή συνταγή που πωλούν σε μαγαζιά με τοπικά προϊόντα
από τη φίλη μας Αννα Πολιτη.
Τραγανό γλυκό του κουταλιού βερίκοκο
Το γλυκό του κουταλιού φιστίκι είναι σίγουρα το γλυκό του Καλοκαιριού. Σήμερα σας έχουμε παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού φιστίκι, τραγανό και με μελωμένο σιρόπι που είναι σαν αυτά που πωλούν σε μικρά τουριστικά μαγαζιά σε τουριστικά μέρη, με τοπικά προϊόντα. Θα γίνει το αγαπημένο σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παραδοσιακό γλυκό φιστίκι:
Εκτέλεση για το παραδοσιακό γλυκό φιστίκι
Πλένουμε το φιστίκι και με μια οδοντογλυφίδα το τρυπάμε από την μία πλευρά και να βγει από την άλλη. Το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με νερό. Προσθέτουμε πολύ λίγη γαλαζόπετρα (όσο το μισό μας νυχάκι) και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το φιστίκι.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο το φιστίκι για περίπου 30 λεπτά. Το σουρώνουμε και ξανά βράζουμε μέχρι να μπορούμε να το ξεφλουδίσουμε. Θέλει προσοχή μην παραβράσει γιατί θα σκάσει το φιστίκι. Μετά το σουρώνουμε και το ξεφλουδίζουμε (βάζουμε φιστίκια στη χούφτα μας και τρίβουμε προσεκτικά κάτω από τρεχούμενο νερό).
Καλοκαιρινό γλυκό του κουταλιού φράουλα
Στραγγίζουμε καλά το φιστίκι και απλώνουμε σε πετσέτα να στραγγίξει καλά. Δένουμε το σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το φιστίκι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει καλά το ξαναδένουμε αν χρειάζεται.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr