Παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού βερίκοκο με ασβέστη. Συνταγή για Παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού βερίκοκο με δεμένο σιρόπι.
- βερικοκα 20
- ζαχαρη 1 κιλό
- γλυκόζη 400 γραμμάρια
- νερό 800 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από μισό λεμόνι
- βανίλια 2
- αρμπαρόριζα 2-3 φύλλα
Υλικά
Τα βερίκοκα είναι τα αγαπημένα φρούτα μικρών και μεγάλων αυτήν την εποχή. Ζουμερά και μέσα στην γλύκα. Σήμερα θα τα απολαύσουμε σε γλυκό του κουταλιού με δεμένο σιρόπι. Θα χρησιμοποιήσουμε ασβέστη, γλυκόζη, ζάχαρη και χυμό λεμονιού αλλά και βανίλιες για το άρωμα.
Τα βερίκοκα από μόνα τους είναι μέσα στο άρωμα. Είναι ένα γλυκό του κουταλιού που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, όμως εμείς θα σας προτείναμε να το δοκιμάσετε μέσα σε δροσερό γιαούρτι. Είναι το κάτι άλλο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού βερίκοκο:
Εκτέλεση για το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού βερίκοκο
Σε μία λεκάνη με αρκετό νερό διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας ασβέστη τον οποίο τον έχουμε βάλει προηγουμένως σε λεπτό πανάκι το οποίο το έχουμε δέσει σαν πουγκί. Καθαρίζουμε τα βερίκοκα και χωρίς να βγάλουμε τα κουκούτσια τους τα βάζουμε μέσα στο ασβεστόνερο.
Τα αφήνουμε εκεί για 5 ώρες και στην συνέχεια τα ξεπλένουμε πολύ καλά σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με ένα ξύλο από σουβλάκι. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την το νερό με την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα βερίκοκα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά τα απομακρύνουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε την επόμενη μέρα το δέσιμο, αφού έχουμε προσθέσει και τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού φιστίκι
Στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε την γλυκόζη, την βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το γλυκό μας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr