Συνταγή για κορκοφίγκι . Οικονομικό Παραδοσιακό γλυκό με 2 υλικά χωρίς ζάχαρη για μικρούς και μεγάλους
απο φίλη μας Μαιρη Καπνιση.
- κατσικίσιο γάλα 1μιση λίτρο πρωτόγαλα
Υλικά
- μελι 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το σερβίρισμα
Τα παιδιά αγαπούν τα γλυκά αλλά εμείς αποφεύγουμε να τους τα φτιάξουμε για ευνόητους λόγους. Όμως το παραδοσιακό κορκοφίγκι ή κολόστρα μπορούμε να το προσφέρουμε χωρίς τύψεις, αφού είναι γεμάτο βιταμίνες.
Ρυζόγαλο με το ρύζι χτυπημένο στο γουδί
Φτιαγμένο από το πρωτόγαλα της κατσίκας και σερβιρισμένο με μέλι, τα παιδιά θα το λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι, θα αδειάσουν αμέσως το μπολάκι τους. Μία υγιεινή κρέμα που μπορούμε να τη σερβίρουμε ακόμη και με κρυσταλλική ζάχαρη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κορκοφίγκι ή κολόστρα:
Εκτέλεση για το κορκοφίγκι ή κολόστρα
Αρχικά σουρώνουμε το πρωτόγαλα της κατσίκας και το βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι Νο32. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ψηθεί και να σφίξει το γάλα. Μόλις είναι έτοιμη, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με αγνό μέλι.
Tips για το κορκοφίγκι ή κολόστρα
Μπορούμε να το σερβίρουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Δεν κάνει να προψήσουμε το γάλα. Τρώγεται και ζεστό και παγωμένο. Το πρωτόγαλα το είχαμε στην κατάψυξη για να διατηρηθεί μέχρι σήμερα. Απλά το βγάλαμε από την κατάψυξη, το ξεπαγώσαμε, το σουρώσαμε και ήταν έτοιμο για χρήση. Το βρίσκουμε μόνο από τσοπάνηδες με πρόβατα.
Παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr