Μια παραδοσιακή συνταγή για πεντανόστιμο μοσχάρι στιφάδο σαν της γιαγιάς. Ένα κλασσικό χειμωνιάτικο φαγητό, με μαλακό καλομαγειρεμένο κρέας, περιτριγυρισμένο από γλυκά κρεμμυδάκια και όλα αυτά μέσα σε χυλωμένη πλούσια σαλτσούλα γεμάτη αρώματα.
- Μοσχάρι 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 κιλό μικρά για στιφάδο
- σάλτσα ντομάτας
- πελτές ντομάτας λίγο
- πιπέρι λίγο κόκκινο
- μπαχάρι 4 κόκκους
- δάφνη 2 φύλλα
- ελαιολαδο
Υλικά
Ένα φαγητό ιδανικό για να δώσετε γεύση στις κρύες χειμωνιάτικες μέρες ή για να το απολαύσετε μαζί με την οικογένεια και τους φίλους σας στο Κυριακάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε την και πείτε μας την γνώμη σας.
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρέας μετά προσθέτω τη σάλτσα και το πιπέρι και βράζω καλά. Σε ένα άλλο σκεύος τσιγαρίζω ελαφρώς με λίγο λάδι τα μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, ρίχνω τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι. Όταν το κρέας είναι σχεδον έτοιμο ρίχνω τα κρεμμυδάκια μέσα στην σάλτσα με το κρέας προσθέτω το αλάτι και σιγοβράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα του και είναι έτοιμο. Κάλο μεσημέρι.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ευαγγελία Μιχου