Την Κυριακή του Πάσχα δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να σουβλίσουμε αρνί ή κατσίκι. Γι’ αυτό θα φτιάξουμε ένα Παραδοσιακό Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο, καλύτερο και από της σούβλας.
Οι άνθρωποι που μένουν σε μεγάλες πόλεις, δεν μπορούν να σουβλίσουν αρνί ή κατσίκι στο μπαλκόνι τους. Παρόλα αυτά, αυτό το κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες είναι σκέτο λουκούμι και πολύ πιο νόστιμο από ότι αν το κάνατε στη σούβλα.
Δείτε ακόμα Κατσικάκι κοκκινιστό με μακαρόνια για τα Κυριακάτικα τραπέζια μας
Μπορεί να μην μένουμε σε πολυκατοικία, όμως το πρώτο Πάσχα επί καραντίνας που αναγκαστικά το δοκιμάσαμε απλά ξετρελαθήκαμε. Δεν έμεινε ούτε κοκαλάκι. Δοκιμάστε το λοιπόν και δεν θα το μετανιώσετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παραδοσιακό Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο
Εκτέλεση για το παραδοσιακό Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο
Αρχικά βάζουμε το κατσικάκι σε μία γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο. Επίσης προσθέτουμε 1-2 ποτήρια του κρασιού νερό και σκεπάζουμε το κατσικάκι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες.
Δείτε ακόμα Κατσικάκι με σπανάκι και ρύζι
Μετά τις 2 ώρες προσθέτουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα αποξηραμένα λαχανικά, την ρίγανη, τον χυμό λεμονιού, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον νερό και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, γυρνώντας το συχνά μέχρι να ροδίσει.
Tips για το παραδοσιακό Πασχαλινό κατσικάκι με πατάτες στον φούρνο
Εμείς τα αποξηραμένα λαχανικά τα φτιάξαμε μόνοι μας με σέλινο, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά και κρεμμύδι, όμως πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Kassandra
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr