Σε ποιον δεν αρέσει το σπετσοφάι; Πρόκειται για μια παραδοσιακή Βολιώτικο σπετσοφάι με λουκάνικα. Πολλές νοικοκυρές την φτιάχνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως λίγες γνωρίζουν την παραδοσιακή εκδοχή αυτή της αγαπημένης συνταγής. Σήμερα θα την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για Βολιώτικο σπετσοφάι
Για αρχή σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις πιπεριές και τα πράσα, ώσπου να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι μας.
Δείτε ακόμα Σπετσοφάι. Ο καλύτερος μεζές
Έπειτα, προσθέτουμε τα λουκάνικα, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, ένα ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει στο ζουμί του.
Αφού πήξει η σάλτσα μας απομακρύνουμε το τηγάνι από το μάτι και το σερβίρουμε. Προσέχουμε να μην έχει πήξει πολύ η σάλτσα, για να μπορέσουμε να βουτήξουμε μέσα σε αυτήν, το ψωμάκι, τις πατάτες ή το ρύζι μας.
Δείτε ακόμα Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
Την συνταγή την βρήκαμε από τον Παναγιώτη Μοσχίδη
Επιμέλεια συνταγής: Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές