Σε ποιον δεν αρέσει το σπετσοφάι; Πρόκειται για μια παραδοσιακή Βολιώτικο σπετσοφάι με λουκάνικα. Πολλές νοικοκυρές την φτιάχνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως λίγες γνωρίζουν την παραδοσιακή εκδοχή αυτή της αγαπημένης συνταγής. Σήμερα θα την μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για Βολιώτικο σπετσοφάι
Για αρχή σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τις πιπεριές και τα πράσα, ώσπου να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι μας.
Δείτε ακόμα Σπετσοφάι. Ο καλύτερος μεζές
Έπειτα, προσθέτουμε τα λουκάνικα, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε ροδέλες. Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, ένα ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι μας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει στο ζουμί του.
Αφού πήξει η σάλτσα μας απομακρύνουμε το τηγάνι από το μάτι και το σερβίρουμε. Προσέχουμε να μην έχει πήξει πολύ η σάλτσα, για να μπορέσουμε να βουτήξουμε μέσα σε αυτήν, το ψωμάκι, τις πατάτες ή το ρύζι μας.
Δείτε ακόμα Το παραδοσιακό σπετσοφάι με κεφτέδες και όχι με λουκάνικα όπως συνηθίζεται.
Την συνταγή την βρήκαμε από τον Παναγιώτη Μοσχίδη
Επιμέλεια συνταγής: Daddy – Cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα