Αυτή η γιαγιαδίστικη συνταγή θα σας συνεπάρει! Παραδοσιακοί εργολάβοι με μαρμελάδα για κέρασμα σε γιορτή ή πραλίνα φουντουκιού που λιώνουν στο στόμα. Η Συνταγή είναι επαγγελματική ζαχαροπλαστείου
- αλεύρι αμυγδάλου 350 γραμμάρια
- ασπραδια 170 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 350 γραμμάρια
- λάδι αμυγδάλου 2 κουταλιές της σούπας
- φιλέ αμυγδάλου 150 γραμμάρια
Υλικά
Δείτε ακόμα Υπεροχοι εργολάβοι από το Στέλιο Παρλιαρο με τρία υλικά!
Στην Ελλάδα τρώμε συχνά εργολάβους ενώ υπάρχουν και πολλές παραλλαγές ανά πόλη! Ο αγαπημένος μας Γιώργος Ζώλης μοιράζεται μαζί μας την καλύτερη συνταγή για παραδοσιακούς εργολάβους που θα τους γεμίσουμε με μαρμελάδα ή και πραλίνα φουντουκιού.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους παραδοσιακούς εργολάβους με μαρμελάδα:
Εκτέλεση για τους παραδοσιακούς εργολάβους με μαρμελάδα
Αρχικά σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου. Στο αλεύρι αμυγδάλου βάζουμε τα μισά ασπράδια και την μισή ζάχαρη άχνη και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα ασπράδια και τα χτυπάμε σε μαρέγκα με το μίξερ.
Όσο χτυπάμε την μαρέγκα, σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη προσθέτουμε το λάδι αμυγδάλου και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα.
Έπειτα προσθέτουμε στην μαρέγκα σταδιακά την ζύμη και χτυπάμε με το μίξερ παράλληλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Δουλεύουμε το μείγμα λίγο με το σύρμα χειρός και το μεταφέρουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Δείτε ακόμα Συνταγή για καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και ξεκινάμε να φτιάχνουμε με το κορνέ ζαχαροπλαστικής τους εργολάβους μας. Αφήνουμε μία σειρά στο ταψί κενή κι εκεί βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου. Σηκώνουμε έπειτα το ταψί ελαφρώς και το ταρακουνάμε για να πέσουν τα αμύγδαλα πάνω στους εργολάβους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, απλώνουμε σε έναν εργολάβο λίγη μαρμελάδα ή λίγη πραλίνα φουντουκιού και κλείνουμε με τον άλλον εργολάβο. Έτοιμα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος