Συνταγή για παγωτό Παρφέ με αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι που λιώνει στο στόμα. Το παρφέ είναι από τα αγαπημένα μας παγωτά, διότι είναι το πιο αφράτο παγωτό, δεν κρυσταλλώνει και δεν είναι τόσο…παγωμένο όπως τα κοινά παγωτά. Η υφή του, θυμίζει σαντιγί και υπάρχει με ξηρούς καρπούς, με μπισκότα ή και με φρούτα
- φυτική κρέμα γάλακτος Μισό λίτρο
- ζαχαρούχο γάλα 1
- γάλα εβαπορέ Μισό
- εκχυλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
- αμυγδαλα 400 γραμμάρια χοντροκομμένα καβουρδισμένα
- γλυκό του κουταλιού 4-5 κουταλιές της σούπας κεράσι
Υλικά
.Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα υπέροχο παρφέ βανίλιας με καβουρδισμένα αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι. Σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι πολύ πιο οικονομικό, σε σύγκριση, με το να το αγοράσετε απέξω.
Δείτε ακόμα Εύκολο παγωτό με σιρόπι σοκολάτα – φράουλα
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το παρφέ με αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι:
Εκτέλεση για το παρφέ με αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι
Αρχικά χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ χτυπώντας παράλληλα. Θέλουμε και τα 3 υλικά μας να είναι καλά παγωμένα. Παίρνουμε ένα τάπερ και βάζουμε μία στρώση από το μείγμα με την σαντιγί.
Δείτε ακόμα Παρφέ Φράουλας με 4 υλικά (βίντεο)
Από πάνω προσθέτουμε λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα και λίγο γλυκό του κουταλιού κεράσι, μαζί με το σιρόπι του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε στρώσεις, μέχρι να τελειώσει το μείγμα του παγωτού και βάζουμε το παρφέ στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά.
Tip για το παρφέ μα αμύγδαλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι
Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή και δεν χρειάζεται να το ξαναχτυπήσουμε στη μέση της διαδικασίας. Δεν κρυσταλλώνει και δεν μυρίζει γάλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κρέμα γάλακτος ζωικής προέλευσης.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Zoy Plarn
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια