Συνταγή για χυλωμένη ρεβυθάδα από την Πάρο με μυρωδικά. Μαμαδίστικο φαγάκι ακόμη και για το ολοήμερο που δε θα αντισταθεί ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί στο φαγητό. Με όλα τα μυστικά της αυθεντικής συνταγής από την Πάρο από την φίλη μας Anastasia Anastasia Anastasia.
Ρεβυθάδα Σίφνου
Η Πάρος εκτός από ένα πανέμορφο νησί, είναι και ένα νησί με πολλές λιχουδιές. Μία από τις πιο ξακουστές λιχουδιές της Πάρου είναι η παριανή ρεβυθάθα και σήμερα θα σας δείξουμε την αυθεντική συνταγή. Χυλωμένα ρεβύθια με μυρωδικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την παριανή ρεβυθάδα:
Εκτέλεση για την παριανή ρεβυθάδα
Αρχικά μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη μαγειρική σόδα. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στη σόδα κι έπειτα τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε για 15 λεπτά, ενώ ταυτόχρονα τα ξαφρίζουμε. Στο τέλος τα στραγγίζουμε. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Σε μία γάστρα ανακατεύουμε τα ρεβύθια με το δεντρολίβανο, την ρίγανη, το θυμάρι και τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
Πολυσαλάτα με ρεβίθια
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 2 ώρες περίπου, στις αντιστάσεις. Όσο κρυώνει το φαγητό απορροφάει τα υγρά και χυλώνει.
Tips για τη παριανή ρεβυθάδα
Μπορούμε να πάρουμε κι έτοιμες ρεβίθια χωρίς φλούδες.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια