Μετά την Ανάσταση τρώμε πάντα μαγειρίτσα και τα μπουτάκια του κατσικιού, τον κορμό τον γεμίζουμε με τζιγεροσαρμά, δηλαδή ψιλοκομμένη συκωταριά με ρύζι για ανήμερα το Πάσχα!
- κατσικί 1-2 μπουτάκια 2-3 κιλά
- κρεμμυδι 2 ματσάκια φρέσκα
- σκορδο 3-4 φρέσκα με τα φύλλα τους
- δενδρολίβανο κατά προτίμηση
- θυμάρι κατά προτίμηση
- ρίγανη κατά προτίμηση
- πατατες 1-2 κιλά κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- ελαιολαδο 1 /2 φλιτζάνι
- λεμονι 1-2
- μουσταρδα 1-2 κ.σ.
- κρασι 1 ποτήρι του κρασιού λευκό
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι μπόλικο
Υλικά
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα μπουτάκια και τις πατάτες, προσθέτουμε το λάδι, τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το κρασί και χυμό λεμονιού, κάνουμε ένα μασαζάκι να ανακατευτούν τα υλικά καλά.
Στη γάστρα στρώνουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια καλά, τα τρυπάμε σε μερικά χοντρά μέρει με ένα μαχαίρι και τα γεμίζουμε με αλατοπίπερο, τα τοποθετούμε επάνω, βάζουμε τις πατάτες γύρο-γύρο, και ρίχνουμε ότι έχει μείνει στη λεκάνη.
Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της, ψήνουμε 1 ώρα στην αρχή σε δυνατό φούρνο , χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και μισή ακόμη.
Προς το τέλος ελέγχουμε να δούμε αν θέλουμε να είναι ξεροψημένο ή όχι, απλώς βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κρέας και η πατάτες για 10-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: zzcook.blogspot.com
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια