Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά σας σε ένα κομμάτι ζουμερού κέικ με πυκνή υφή και γεμάτη γεύση ανανά και καρότου με γλάσο από τυρί κρέμα.
- καρότο 3 κούπες τριμμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
- ζαχαρη 2 κούπες
- σοδα 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 4 μεγάλα
- φυτίνη 1 1/2 κούπα
- εκχυλισμα βανίλιας 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ανανας 230 γρ. κομπόστα με χυμό σε κυβάκια
- πεκαν 3/4 κούπας ψιλοκομμένα
Υλικά
- τυρί κρέμα 230 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
- βουτυρο 1/2 κούπα ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
- εκχυλισμα βανίλιας 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ζάχαρη άχνη 3 1/2 κούπες
Για το γλάσο
Φτιάξτε το κέικ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια ορθογώνια φόρμα κέικ (23×33 εκατοστά περίπου).
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον ανανά και τα πεκάν ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35 με 40 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Μεταφέρετε το κέικ μαζί με τη φόρμα, σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής.
Για να κόψετε το κέικ σε σχήματα καρότου χρησιμοποιήστε σπάγκο κουζίνας για να σχεδιάσετε τα κοψίματα σας όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάξτε το γλάσο:
Στο μπολ ενός μίξερ κτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σταματήστε το μίξερ, κοσκινίστε τη ζάχαρη αχνή στο μπολ και στη συνέχεια, κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν.
Διακοσμήστε το κέικ:
Στρώστε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί. Λιώστε τα πράσινα καραμελάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάλτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή στρογγυλή μύτη. Φτιάξτε τα κοτσάνια των καρότων στρώνοντας μια μακριά γραμμή με φύλλα στο τέλος. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν και να σκληρύνει η καραμέλα. Επειδή σπάνε εύκολα, φτιάξτε επιπλέον κοτσάνια. Μπορείτε επίσης να κάνετε το κοτσάνι πιο παχύτερο.
Αφού το κέικ κρυώσει, καλύψτε με το γλάσο και κόψτε τα κομμάτια σε σχήμα καρότου.
Λιώστε τα πορτοκαλί καραμελάκια και βάλτε τα στο κορνέ με τη μικρή στρογγυλή μύτη. Φτιάξτε το σχέδιο που θέλετε και τοποθετήστε προσεκτικά τρία κοτσάνια στην κορυφή κάθε καρότου. Σερβίρετε αμέσως.
Επίσης
Πηγή φωτογραφιών
Πηγή: toftiaxa.gr