Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη. Τα κουλούρια μας είναι με μέλι αντί για ζάχαρη και είναι ιδανικά για παιδιά.
- αυγα 4
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κεσεδάκια
- μελι 2 κεσεδάκια
- σπορέλαιο 2 κεσεδάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 κεσεδάκια
- μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια
- μαχλέπι 1 κ.γ.
- Κακουλέ 1 κ. γ.
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- σουσαμι Κατά βούληση
Για την επάλειψη
Το Πάσχα πλησιάζει και εμείς ανυπομονούμε να μυρίσει το σπίτι μας πασχαλινά κουλουράκια και υπέροχα τσουρεκάκια. Σήμερα σας έχουμε μία πεντανόστιμη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη
Αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια δεν έχουν ζάχαρη άλλα μέλι και αυτό σημαίνει πως είναι ιδανική συνταγή για διαβητικούς, για ανθρώπους που κάνουν διατροφή ή για τα παιδιά, αφού προσπαθούμε να αποφεύγουμε την ζάχαρη στα αγγελούδια μας.
Δείτε ακόμα Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια με όλα τα μυστικά
Επίσης αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη έχουν ακόμη ένα στοιχείο που μας κάνει να τους έχουμε μία αδυναμία. Έχουν γεύση τσουρεκιού. Δύο αγαπημένα πασχαλινά γλυκά…σε ένα δηλαδή. Ακόμη να τα δοκιμάσετε; Εμείς το κάναμε ήδη. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το μέλι μαζί με το σπορελαίο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Στο τέλος βάζουμε τα μπαχαρικά, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Αφήνουμε την ζύμη για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τα κουλουράκια και αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στο περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη
Τα κεσεδάκια αναλογούν σε 200 γρ. Βγαίνουν περίπου 70 κομμάτια. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπήστε πολύ καλά το λάδι με το μέλι, ώστε να λιώσει καλά το μέλι και να αφρατέψει το μείγμα. Έτσι θα καραμελώσουν σωστά στο ψήσιμο.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί το λιγότερο 15-20 λεπτά για να πλάθεται πιο εύκολα. Μη ζυμώνετε πολλή ώρα τη ζύμη από τη στιγμή που βάζετε το αλεύρι, για πιο τραγανό και μπισκοτένιο αποτέλεσμα.
Αφήστε να σταθούν αφού ψηθούν για 5 λεπτά και έπειτα βάλτε τα σε σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά χωρίς υγρασία. Διατηρήστε τα σε αεροστεγές κουτί σκεπασμένα για να παραμείνουν τραγανά.
Δείτε ακόμα Συνταγή για πανεύκολα πασχαλινά κουλουράκια από το Live Kitchen
Κάθε φορά που προσθέτετε ένα αυγό, φροντίστε να χτυπάτε καλά το μείγμα ώστε να το πίνει προτού μπει το επόμενο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια