Τα κουλουράκια αμμωνίας είναι τα γνωστά σε όλους πασχαλινά κουλουράκια. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και απλή στην εκτέλεσή της, ώστε να έχετε σίγουρη επιτυχία.
Διαβάστε τη συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια:
Εκτέλεση
1. Χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια αβγών. Διαλύετε την αμμωνία στο χλιαρό γάλα. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
2. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτετε την αμμωνία, το μείγμα του αλευριού, το γάλα, το μισό βούτυρο και τη μαρέγκα.
3. Αλείφετε με βούτυρο τις παλάμες σας και ζυμώνετε τα υλικά καλά. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 4 ώρες τουλάχιστον. Κατά διαστήματα τη δουλεύετε, πάντα με βουτυρωμένα χέρια.
4. Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια και τα βάζετε σε βουτυρωμένα ταψιά, σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί φουσκώνουν πολύ με το ψήσιμο.
5. Τα αλείφετε με το αβγό και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15΄περίπου.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια