Συνταγή για αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού για το Πάσχα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, με γεύση τσουρέκι. Πανεύκολα, οικονομικά και γρήγορα, είναι τα τέλεια Πασχαλινά κουλουράκια για αρχάριες,
από τη φίλη μας Μαρινα Μισαηλιδου.
- Γιαούρτι στραγγιστό 400 γραμμάρια (2 κεσεδάκια γιαουρτιού)
- ζαχαρη 400 γραμμάρια (2 κεσεδάκια γιαουρτιού)
- αυγα 4
- σπορέλαιο 400 ml (2 κεσεδάκια)
- βανίλια 1
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 φακελάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 10 κεσεδάκια του γιαουρτιού
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου
Θέλετε να φτιάξετε πρώτη χρονιά Πασχαλινά κουλουράκια και φοβάστε μην δε τα πετύχετε; Αυτά τα κουλουράκια είναι τα πιο αφράτα, τα πιο νόστιμα και τα πιο εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σίγουρη επιτυχία και είναι κατάλληλα για πολυάσχολες και αρχάριες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού:
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού
Αρχικά ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την ζάχαρη, τα αυγά και το σπορέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα βάζουμε τη βανίλια, το μαχλέπι και το κακουλέ και ανακατεύουμε. Στο τέλος αναμειγνύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με το γιαούρτι.
Παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο, σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Tips για τα Πασχαλινά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού
Με τη μισή δόση βγαίνουν 2 ταψιά του φούρνου.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr