Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια από τα τεφτέρια της γιαγιάς με αμμωνία που μοσχοβολούν βούτυρο και βανίλια. Από τη φίλη μας Xristina Antonakopoulou.
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 250 γραμμάρια
- αυγα 4
- Γάλα φρέσκο 1/2 ποτηράκι του κρασιού χλιαρό
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- αμμωνια 1 & 1/2 κουταλάκια κοφτά
- βανίλια 3
- βανίλια 1 φακελάκι με άρωμα λεμόνι
- αλεύρι μαλακό 1 κιλό κοσκινισμένο
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου
Πασχαλινά κουλουράκια με μία παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, που είναι ανεπανάληπτη και πάντα αγαπημένη. Με αμμωνία και βανίλια που είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια για το Πάσχα και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς:
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ για 15 λεπτά το βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις κλασικές βανίλιες και τη βανίλια με άρωμα λεμόνι και το φρέσκο γάλα, στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα και την αμμωνία.
Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου
Στο τέλος βάζουμε σιγά σιγά το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στον αέρα, στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, ανάλογα και το φούρνο, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος