Τα τραγανά Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από το κανάλι του Live Kitchen, Λίγες μέρες πριν το Πάσχα μας παρουσιάζει τα δικά του πασχαλινά κουλουράκια με μαχλέπι κα μαστίχα.
- αλευρι 750 γρ μαλακό
- ζάχαρη άχνη 270 γρ
- αυγα 3 μέτρια
- βουτυρο 250 γρ λιωμένο ( σε θερμοκρασία δωματίου)
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 50 γρ
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι ( ακέρωτο)
- μαστιχα 2 γρ ( 5 Δάκρυα)
- μαχλέπι 1/2 κτγ
- βανίλια 2
- Κακουλέ 1/4 κτγ
- σοδα 1/4 κτγ μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κτγ
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Η γεύση τους είναι αξεπέραστη αφού το μαχλέπι και η μαστίχα τα κάνουν να θυμίζουν λίγο τα αγαπημένα μας τσουρέκια. Είναι μία πολύ νόστιμη συνταγή για κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τραγανά και μοσχοβολιστά θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει Πάσχα.
Δείτε ακόμα Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα
Τώρα που οι μέρες που θα πλάσουμε τα φετινά πασχαλινά κουλουράκια φτάνουν, αυτή η συνταγή για πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη, είναι από τις καλύτερες φέτος. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο εμείς. Θα αφήσουμε τις εικόνες και τις γεύσεις να μιλήσουν από μόνες τους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Ingredients
750 g soft flour
270 g powdered sugar
3 medium eggs
250 g melted butter(at room temperature)
50 g orange juice
Zest from 1 orange
2 g mastic
1/2 tsp mahlab
2 vanilla
1/4 tsp cardamom
1/4 tsp baking soda
1 1/2 tsp baking powder
————————————————-
1 egg
GERMAN
ZUTATEN
750 g weiches Mehl
270 g Puderzucker
3 mittelgroße Eier
250 g geschmolzene Butter (bei Raumtemperatur)
50 g Orangensaft
Schale von 1 Orange
2 g Mastix
1/2 TL Mahlab
2 Vanille
1/4 TL Kardamom
1/4 TL Natron
1 1/2 TL Backpulver
—————————————-
1 Ei
Εκτέλεση για Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα ,το κακουλέ ,το μαχλέπι , τις βανιλίνες και 70 γρ ζάχαρη άχνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα και το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το ( σε 2 δόσεις) Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 15-20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για Πασχαλινά κουλουράκια
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr