Close

Τα Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη

Τα Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη

Τα τραγανά Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από το κανάλι του Live Kitchen, Λίγες μέρες πριν το Πάσχα μας παρουσιάζει τα δικά του πασχαλινά κουλουράκια με μαχλέπι κα μαστίχα.

Η γεύση τους είναι αξεπέραστη αφού το μαχλέπι και η μαστίχα τα κάνουν να θυμίζουν λίγο τα αγαπημένα μας τσουρέκια. Είναι μία πολύ νόστιμη συνταγή για κουλουράκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τραγανά και μοσχοβολιστά θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίσει Πάσχα.

Δείτε ακόμα Πασχαλινά κουλουράκια πλεξούδα

Τώρα που οι μέρες που θα πλάσουμε τα φετινά πασχαλινά κουλουράκια φτάνουν, αυτή η συνταγή για πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη, είναι από τις καλύτερες φέτος. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο εμείς. Θα αφήσουμε τις εικόνες και τις γεύσεις να μιλήσουν από μόνες τους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Ingredients

750 g soft flour
270 g powdered sugar
3 medium eggs
250 g melted butter(at room temperature)
50 g orange juice
Zest from 1 orange
2 g mastic
1/2 tsp mahlab
2 vanilla
1/4 tsp cardamom
1/4 tsp baking soda
1 1/2 tsp baking powder
————————————————-
1 egg

 

GERMAN

ZUTATEN

750 g weiches Mehl
270 g Puderzucker
3 mittelgroße Eier
250 g geschmolzene Butter (bei Raumtemperatur)
50 g Orangensaft
Schale von 1 Orange
2 g Mastix
1/2 TL Mahlab
2 Vanille
1/4 TL Kardamom
1/4 TL Natron
1 1/2 TL Backpulver
—————————————-
1 Ei

Εκτέλεση για Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη

Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα ,το κακουλέ ,το μαχλέπι , τις βανιλίνες και 70 γρ ζάχαρη άχνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα και το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το ( σε 2 δόσεις) Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.

Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 15-20 λεπτά.
Καλή σας επιτυχία!

Δείτε εδώ τις καλύτερες συνταγές για Πασχαλινά κουλουράκια

Τα_Πασχαλινά_ Κουλουράκια _του_ Παναγιώτη_ Παπαδάκη_ πασχαλινά κουλουράκια_σε_15_λεπτά_από_το_Live Kitchen_ Τα_Πασχαλινά_ Κουλουράκια _του_ Παναγιώτη_ Παπαδάκη_ Τα_Πασχαλινά_ Κουλουράκια _του_ Παναγιώτη_ Παπαδάκη_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr