Πασχαλινά μυρωδάτα κουλουράκια βανίλιας,με φρέσκο βούτυρο και πορτοκάλι. Τριφτά και πεντανόστιμα που λιώνουν στο στόμα!!!
- αλευρι 500 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- μπέικιν πάουντερ 200 γρ.
- βουτυρο 250 γρ. φρέσκο αγελαδινο (σε θερμ.δωμ.)
- γάλα 60 ml
- αυγα 1
- βανίλια 2
- πορτοκαλι ξύσμα από 1
Υλικά
Εκτέλεση:
-Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αυγό,ξύσμα,βανίλιες,γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο.Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ ίσα να ρουφήξουν το αλεύρι.Η ζύμη στην υφή της θα θυμίζει κουραμπιέ.
Δείτε ακόμη Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη
Πλάθουμε και τα αλείφουμε με μιγμα αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα (αν θέλουμε) και ψήνουμε σε ταψιά με λαδόκολα στους 150 βαθμούς στον αέρα περίπου 20 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.
Πανεύκολα και μοσχομυριστά!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές