Συνταγή για Πασχαλινά μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα σε σχήμα κοτοπουλάκι. Αυτά τα Πασχαλινά μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολα, μόνο με 5 υλικά.
- βουτυρο 250 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ζάχαρη άχνη 125 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
Υλικά
- ζαχαροπαστα 500 γρ κίτρινη
- ζαχαροπαστα λιγότερο από 250 γρ λευκή
- χρώμα ζαχαροπλαστικής Λίγο για τα μάτια πορτοκαλί
Για την διακόσμηση
Θέλετε τα φετινά σας πασχαλινά αυγά να ξετρελάνουν τα παιδάκια σας; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή για πασχαλινά μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα. Η συνταγή για τα μπισκότα βουτύρου είναι από το Live Kitchen και τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Η φίλη μας όμως, αποφάσισε να εξελίξει αυτήν την συνταγή και να κάνει αυτά τα μπισκότα βουτύρου την απόλυτη πασχαλινή λιχουδιά για φέτος το Πάσχα. Χρησιμοποιώντας κίτρινη και λευκή ζαχαρόπαστα αλλά και πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής έκανε αυτά τα μπισκότα να μοιάζουν με κοτοπουλάκια.
Δείτε ακόμα Πασχαλινά μπισκότα κοτοπουλάκια
Μικρά χαρούμενα και πεντανόστιμα κοτοπουλάκια που τα παιδάκια μας θα ξετρελαθούν να τα τρώνε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα μπισκότα
Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να αφρατέψουν για 4-5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει.
Μετά από λίγο έχει σχηματιστεί η ζύμη μας και την ρίχνουμε σε μία μεμβράνη. Την βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά τη βγάζουμε και την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι θα ζυγίζει 20 γραμμάρια.
Χρησιμοποιούμε ένα κουπάτ σε σχήμα αυγού και τους δίνουμε το σχήμα. Αφού πλάσουμε τα αυγά μας, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Εκτέλεση για τον στολισμό
Χρησιμοποιούμε την κίτρινη ζαχαροπάστα για να “ντύσουμε” τα μπισκότα μας. Φορώντας γάντια εφαρμόζουμε την ζαχαρόπαστα πάνω στο μπισκότο. Στην συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουπατ οδοντωτό δίνουμε στην λευκή ζαχαρόπαστα το σχέδιο για το τσόφλι και την εφαρμόζουμε πάνω από την πορτοκαλί.
Χρησιμοποιώντας λευκή ζαχαρόπαστα φτιάχνουμε το ράμφος και το βάφουμε πορτοκαλί με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το βάζουμε στα μπισκότα μας. Για τα ματάκια κόβουμε στρογγυλά σχήματα από την λευκή ζαχαρόπαστα και για το μαύρο των ματιών χρησιμοποιούμε έναν μαύρο μαρκαδόρο.
Tips για Πασχαλινά μπισκότα βουτύρου με ζαχαρόπαστα
Μπορούμε να τα απολαύσουμε και χωρίς την ζαχαρόπαστα, αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο. Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη για τα μπισκότα σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Βάζουμε γάντια όταν δουλεύουμε την ζαχαρόπαστα για να μην αφήσουμε δαχτυλιές.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil
και την είδαμε στην δική μας ομάδα Συνταγες για παιδια & more
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή