Πικάντικη Πασχαλινή πίτα . Συνταγή για Πικάντικη Πασχαλινή πίτα με φύλλο κουρού, κολοκυθάκια, κεφαλοτύρι και φέτα για το Πάσχα.
- κολοκυθάκια 2 μεγάλα τριμμένα
- καρότο 3 τριμμένα
- πατατες 1 τριμμένη
- κρεμμυδι 4 μεγάλα
- φέτα Λίγη τριμμένη
- κεφαλοτύρι 1 κούπα
- αυγα 2
- Γάλα φρέσκο Λίγο
- μαιντανος Λίγος
- δυοσμος Λίγος
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- φύλλα κουρού 2 έτοιμα
Για το φύλλο
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο Λίγο
Για το άλειμμα
Σε ένα Πασχαλινό τραπέζι φυσικά και τον πρώτο λόγο έχει το αρνί στην σούβλα, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. Παρόλα αυτά αναγκαία είναι και τα διάφορα ορεκτικά. Έτσι θα σας δείξουμε μία Πικάντικη Πασχαλινή πίτα .
Είναι μία Πικάντικη Πασχαλινή πίτα με πράσινα κολοκυθάκια, κεφαλοτύρι, φέτα, πατάτες, καρότα και μερικά ακόμη απλά υλικά ενώ εμείς χρησιμοποιήσαμε έτοιμα φύλλα κουρού για να μην χρειαστεί να παιδευτούμε πολλές ώρες στην κουζίνα. Πεντανόστιμη, με τραγανό φύλλο που θα απογειώσει το Πασχαλινό σας τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Πικάντικη Πασχαλινή πίτα:
Εκτέλεση για την Πικάντικη Πασχαλινή πίτα
Αρχικά ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Έπειτα βάζουμε τα κρεμμύδια σε μία λεκάνη και τρίβουμε τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρουμε και αυτά στο τηγάνι και τα βάζουμε και αυτά στην λεκάνη με τα κρεμμύδια.
Έπειτα τρίβουμε και στύβουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια. Τα τσιγαρίζουμε και αυτά λίγο για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Τα βάζουμε στην λεκάνη και προσθέτουμε επίσης την φέτα που θα την σπάσουμε με τα χέρια μας και το κεφαλοτύρι τριμμένο.
Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε καλά με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο ενός ταψιού και στρώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού.
Δείτε ακόμα Γλυκιά κολοκυθόπιτα με φύλλο Βηρυτού
Από πάνω, απλώνουμε την γέμιση και προσθέτουμε και λίγο επιπλέον τυρί της αρεσκείας μας αν θέλουμε. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού. Χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα μαζί με το γάλα και αλείφουμε το φύλλο μας. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, περίπου για 50 λεπτά.
Tips για την Πικάντικη Πασχαλινή πίτα
Για την κολοκυθόπιτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από φύλλα κουρού και δύο φύλλα σφολιάτας. Γίνεται και με κίτρινη κολοκύθα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evie Evie
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια