Το απόλυτο πασχαλινό ψωμάκι που θα ξετρελάνει τα παιδιά! Συνταγή για πασχαλινό ψωμί από ζύμη άτσμα σε φανταστικό σχέδιο λαγουδάκι. Μία παιχνιδιάρικη συνταγή για το πασχαλινό σας τραπέζι, που μπορείτε να τη φτιάξετε παρέα με τα παιδάκια σας! Η διάθεσή μας για το Πάσχα παραμένει αμείωτη!
Εκτέλεση
- γάλα 600 γρ χλιαρό
- σπορέλαιο 300 γρ
- ζαχαρη 2 κ.σ
- αλατι 2 κ.σ
- αυγα 2 ασπράδια
- μαγιά 2 φακελάκια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό + φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
- αυγα 2 κρόκους για την επάλειψη
- κρεμα γαλακτος 1 κ.γ για την επάλειψη
Υλικά
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μία μαλάκια ζύμη αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα για να διπλασιαστεί. Φτιάχνουμε μετά ότι σχέδιο θέλουμε και αφήνουμε ξανά για μισή ώρα τουλάχιστον ακόμα σκεπασμένη με μεμβράνη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πριν μπει στο φούρνο αλείφουμε με τον κρόκο χτυπημένο μαζί με την κρεμά γάλακτος και ψήνουμε και 25 με 30 λεπτά και αν χρειαστεί βάζουμε αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Αννα Κασσανδρεια