Πολλές φορές ακούω την μητέρα μου να νοσταλγεί τα ζαχαροπλαστεία του ’60 και τις πάστες αμυγδάλου που έφτιαχναν τότε. Τότε που όλα ήταν χειροποίητα, χωρίς σκόνες και ετοιματζίδικα παντεσπάνια. Τέτοιες αρωματικές και αφράτες πάστες αμυγδάλου με φρέσκες φράουλες φτιάξαμε σήμερα.
Από τη φίλη μας Aggeliki Antonopoulou.
- αυγα 6 μεγάλα
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
- κονιάκ 1 σφηνάκι
Υλικά
- φυτική σαντιγί 1 λίτρο (στο χάρτινο κουτάκι)
- τυρί κρέμα 500 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Για την κρέμα
- φραουλες 5-6 κομμένες σε φέτες περίπου
- φιλέ αμυγδάλου 200 γραμμάρια καβουρδισμένα
Για την διακόσμηση
Εύκολες πάστες με έτοιμη κρέμα
Συνταγή για δροσερή και αρωματική πάστα αμυγδάλου στο ταψί με φρέσκες φράουλες για να γίνει το γλυκό του Καλοκαιριού. Σαν τις πάστες αμυγδάλου που τρώγαμε στα παλιά ζαχαροπλαστεία με σπιτικό παντεσπάνι, κρέμα και γέμιση φράουλας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα αμυγδάλου με φράουλες:
Εκτέλεση για την πάστα αμυγδάλου με φράουλες
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το παντεσπάνι. Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσει να κάνουν κορυφές. Ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αφού γίνει σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε έναν έναν τους κρίκους, τις βανίλιες και τέλος το κονιάκ. Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε.
Προσέχουμε να μην χάσει τον όγκο. Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το παντεσπάνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.
Υπέροχη πάστα αμυγδάλου – Almond Cake (vid)
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο πάτους. Ιδανικά φτιάχνουμε το παντεσπάνι από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα να στεγνώσει ελαφρώς για να μπορούμε να το κόψουμε καλύτερα.
Για την κρέμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ αρχικά το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Λίγο λίγο προσθέτουμε και τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Πλένουμε και κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες και τις βάζουμε στην άκρη.
Βάζουμε στη βάση του ταψιού το ένα παντεσπάνι, ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο γάλα, απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη μαρμελάδα φράουλα (να μην είναι πολύ σφιχτή να μπορεί να απλώνεται) έπειτα βάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και κάνουμε μια γενναία στρώση από φραουλίτσες που κόψαμε.
Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας για κέρασμα!
Δεύτερη στρώση με παντεσπάνι, ραντίζουμε πάλι ελαφρώς με γάλα, απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζω για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό.
Χωρίζουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σε κάθε κομμάτι βάζουμε επιπλέον φραουλίτσες. Βάζουμε πάλι ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
Tips για την πάστα αμυγδάλου με φράουλες
Βγαίνουν 35 πάστες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το παντεσπάνι με σαβαγιάρ. Για το μεγάλο ταψί θα χρειαστείτε περίπου 4 πακέτα σαβαγιάρ.
Αν η μαρμελάδα είναι πολύ σφιχτή αραιώστε την με λίγο νεράκι. Στο 1 κιλό φράουλες συμπεριλαμβάνονται και οι φράουλες της διακόσμησης.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια