Close

Πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Πολλές φορές ακούω την μητέρα μου να νοσταλγεί τα ζαχαροπλαστεία του ’60 και τις πάστες αμυγδάλου που έφτιαχναν τότε. Τότε που όλα ήταν χειροποίητα, χωρίς σκόνες και ετοιματζίδικα παντεσπάνια. Τέτοιες αρωματικές και αφράτες πάστες αμυγδάλου με φρέσκες φράουλες φτιάξαμε σήμερα.

Από τη φίλη μας Aggeliki Antonopoulou.

 

Εύκολες πάστες με έτοιμη κρέμα

Συνταγή για δροσερή και αρωματική πάστα αμυγδάλου στο ταψί με φρέσκες φράουλες για να γίνει το γλυκό του Καλοκαιριού. Σαν τις πάστες αμυγδάλου που τρώγαμε στα παλιά ζαχαροπλαστεία με σπιτικό παντεσπάνι, κρέμα και γέμιση φράουλας.

 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα αμυγδάλου με φράουλες:

 

Πάστα-αμυγδάλου-με φράουλες-συνταγή-

Εκτέλεση για την πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το παντεσπάνι. Χωρίζουμε κρόκους και ασπράδια. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αρχίσει να κάνουν κορυφές. Ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.

Αφού γίνει σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε έναν έναν τους κρίκους, τις βανίλιες και τέλος το κονιάκ. Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε.

Πάστα-αμυγδάλου-με φράουλες-συνταγή-

Προσέχουμε να μην χάσει τον όγκο. Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το παντεσπάνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 25 λεπτά περίπου.

 

Υπέροχη πάστα αμυγδάλου – Almond Cake (vid)

 

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο πάτους. Ιδανικά φτιάχνουμε το παντεσπάνι από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε  σκεπασμένο με πετσέτα να στεγνώσει ελαφρώς για να μπορούμε να το κόψουμε καλύτερα.

Για την κρέμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ αρχικά το τυρί κρέμα με την ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Λίγο λίγο προσθέτουμε και τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Πλένουμε και κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες και τις βάζουμε στην άκρη.

Βάζουμε στη βάση του ταψιού το ένα παντεσπάνι, ραντίζουμε ελαφρώς με λίγο γάλα, απλώνουμε τη μισή ποσότητα από τη μαρμελάδα φράουλα (να μην είναι πολύ σφιχτή να μπορεί να απλώνεται) έπειτα βάζουμε τη μισή ποσότητα από την κρέμα και κάνουμε μια γενναία στρώση από φραουλίτσες που κόψαμε.

 

Πάστα αμυγδάλου με κρέμα βανίλιας για κέρασμα!

 

Δεύτερη στρώση με παντεσπάνι, ραντίζουμε πάλι ελαφρώς με γάλα, απλώνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα φράουλα, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζω για 2-3 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει το γλυκό.

Χωρίζουμε σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και σε κάθε κομμάτι βάζουμε επιπλέον φραουλίτσες. Βάζουμε πάλι ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Tips για την πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Βγαίνουν 35 πάστες. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το παντεσπάνι με σαβαγιάρ. Για το μεγάλο ταψί θα χρειαστείτε περίπου 4 πακέτα σαβαγιάρ.
Αν η μαρμελάδα είναι πολύ σφιχτή αραιώστε την με λίγο νεράκι. Στο 1 κιλό φράουλες συμπεριλαμβάνονται και οι φράουλες της διακόσμησης.

Πάστα-αμυγδάλου-με φράουλες-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr