Συνταγή για Παστά Φλώρα χωρίς αυγά και βούτυρο με σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο και τριφτή αρωματική ζύμη.
- μαργαρίνη 300 γραμμάρια
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 2
- λεμονι Ξύσμα από 1
- κανελά Μισό κουταλάκι του γλυκού
- νερό 3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
Υλικά
- μαρμελάδα 300 γραμμάρια βερίκοκο
Για την γέμιση
Ποιος θα περίμενε ότι μπορείς να απολαύσεις μία Πάστα Φλώρα με αρωματική και τριφτή ζύμη χωρίς να χρειαστεί να προσθέσεις αυγά και βούτυρο; Κι όμως, βρήκαμε για εσάς μία συνταγή για νηστίσιμα πάστα Φλώρα χωρίς αυγά και βούτυρο που δεν έχει καμία διαφορά με την αυθεντική συνταγή.
Δείτε ακόμα Σοκολατένια πάστα φλώρα με καρύδια
Εμείς βάλαμε μαρμελάδα βερίκοκο, σπιτική. Παρόλα αυτά μπορείτε να βάλετε όποια γεύση μαρμελάδας αγαπάτε, ακόμη και του εμπορίου. Είναι μία συνταγή για Παστά Φλώρα χωρίς αυγά και βούτυρο που μπορείτε να την απολαύσετε τόσο σε περιόδους νηστείας όσο κι αν είστε vegan ή χορτοφάγοι.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πάστα Φλώρα χωρίς αυγά και βούτυρο:
Εκτέλεση για την πάστα Φλώρα χωρίς αυγά και βούτυρο
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα και το νερό και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πλάθουμε μία μαλακή ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Έπειτα παίρνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω στην λαδόκολλα ένα μέρος της ζύμης. Το 1/3 της ζύμης το βάζουμε στην άκρη για την διακόσμηση της πάστα Φλώρα. Πάνω από την ζύμη βάζουμε άλλη μία λαδόκολλα και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο.
Δείτε ακόμα Η καλύτερη πάστα φλώρα που φάγατε ποτέ από την Σόφη Τσιώπου!
Στρώνουμε το φύλλο σε μία φόρμα για τάρτες ή ένα λαδωμένο ταψί. Γεμίζουμε με την μαρμελάδα βερίκοκο και φτιάχνουμε κορδόνια ή ό,τι άλλο σχέδιο θέλουμε με την ζύμη που βάλαμε προηγουμένως στην άκρη. Τα βάζουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά περίπου.
Tips για την πάστα Φλώρα χωρίς αυγά και χωρίς βούτυρο
Μπορείτε με ένα κλικ ΕΔΩ να δείτε την δική μας συνταγή για σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr