Close

Πάστα με Γκανάζ Σοκολάτας και Nesquik

πάστα_με_γκανάζ_σοκολάτας_και_Nesquik_

Υπέροχη πάστα με γκανάζ σοκολάτας και Nesquik που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το κακάο Nesquik είναι το αγαπημένο κακάο των παιδιών μας και συχνά τους φτιάχνουμε ένα σοκολατούχο γάλα Nesquik για να τα γλυκάνουμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν σήμερα να σας φτιάξουμε πάστες με γκανάζ σοκολάτας Nesquik. Ένα υπέροχο και αφράτο παντεσπάνι με ένα ακόμη πιο αξεπέραστο σιρόπι έρχεται να ολοκληρωθεί με μία υπέροχη γκανάζ Nesquik.

Δείτε ακόμα Τυλιχτά παστάκια ζαχαροπλαστείου: Η καλύτερη συνταγή

Είναι απλά υπέροχη και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ένα γλυκάκι μέσα στην εβδομάδα επιβάλλεται κι εσείς θα φτιάξετε τις δικές σας σπιτικές πάστες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα στο μείγμα μας. Αφού τα χτυπήσουμε για λίγο, σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Τότε βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει το κόβουμε στα τρία.

Εκτέλεση για την κρέμα για την πάστα με γκανάζ σοκολάτας και Nesquik

Αρχικά βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με τις 2 κουταλιές της σούπας Nesquik. Βάζουμε το μείγμα μας στην φωτιά και αφού πάρει μία βράση, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν λιώσει η λευκή σοκολάτα, βάζουμε και το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Όταν η κρέμα μας δέσει και λιώσει το βούτυρο, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Στην συνέχεια, την βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μόλις παγώσει η κρέμα την βγάζουμε από το ψυγείο και την χτυπάμε στο μίξερ για ένα λεπτό.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Αρχικά βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το κακάο Nesquik στην φωτιά και αφήνουμε το μείγμα μας εκεί μέχρι να πάρει μία βράση. Έτοιμο.

Εκτέλεση για την συναρμολόγηση

Στην αρχή βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το παντεσπάνι στο σκεύος της αρεσκείας μας και το ραντίζουμε με ζεστό σιρόπι. Στην συνέχεια απλώνουμε μία στρώσει κρέμας πάνω στο παντεσπάνι. Πάνω από την κρέμα τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το ραντίζουμε κι αυτό με το σιρόπι. Απλώνουμε και πάλι μία στρώση κρέμας.

Τέλος βάζουμε ακόμη ένα κομμάτι παντεσπάνι, το ραντίζουμε κι εκείνο με σιρόπι και τελειώνουμε με μία στρώση κρέμας. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη σοκολάτα της αρεσκείας μας. Την βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει για μία ώρα τουλάχιστον και στην συνέχεια σερβίρουμε.

πάστα_με_γκανάζ_σοκολάτας_και_Nesquik_ πάστα_με_γκανάζ_σοκολάτας_και_Nesquik_ πάστα_με_γκανάζ_σοκολάτας_και_Nesquik_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Mihaela Stefanoydis

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr