Λαχταριστή πάστα με τρούφα, βανίλια, κρέμα γάλακτος και σοκολάτα. Μια πολύ εύκολη συνταγή για πάστα τρούφας με διπλή στρώση παντεσπάνι και διπλή μους σοκολάτας. Μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα βλέποντας στο παρακάτω βίντεο βήμα βήμα τη συνταγή. Ένα αφράτο και πολύ νόστιμο γλυκό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αυτά του ζαχαροπλαστείου.
- αυγα 4
- ζαχαρη 200 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 165 γρ
- βανίλια 2
- κρεμα γαλακτος 500 ml
- σοκολάτα 400 γρ
- τρούφα σοκολάτας
Υλικά
Ιδανική πάστα για κέρασμα, γιορτές αλλά και λιγούρες Λόγω της απλής και γρήγορης εκτέλεσης της μπορείτε να την φτιάξετε οποιαδήποτε μέρα επιθυμήσετε και θα έχετε ένα πεντανόστιμο γλυκό σε πολύ λίγο χρόνο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Την απλώνουμε σε μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
Όταν το παντεσπάνι κρυώσει το κόβουμε σε ίσα ορθογώνια κομμάτια.
Βάζουμε ένα παντεσπάνι για βάση και από πάνω κάνουμε μία στρώση από μους με την βοήθεια ενός κορνέ.
Καλύπτουμε με ένα παντεσπάνι και στρώνουμε ομοιόμορφα μους.
Σκεπάζουμε τις πάστες με τρούφα σοκολάτας.
Διακοσμούμε προαιρετικά με ροζέτες από μους και μαρασκίνο.
Δείτε εδώ το video της συνταγής