Συστατικά
- 20 σαβαγιάρ
- 2 κουταλιές καφέ
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 300 ml νερό
Δείτε ακομα: Πως να φτιάξετε Λεμόνια παστά preserved lemons Τόσο απαραίτητα όσο και το αλάτι στο φαγητό!!!
Μους πραλίνας
- 150 γρ κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 100 γρ φουντούκια
Επικάλυψη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ κουβερτούρα
Δείτε ακόμα: Η καλύτερη πάστα φλώρα που φάγατε ποτέ από την Σόφη Τσιώπου!
Οδηγίες
- Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
- Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
- Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
- Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30×12 εκατοστά.
- Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές